Güncelleme Tarihi:
ÖĞRENCİLERDEN HALK OYUNU GÖSTERİSİ
Beyoğlu İhsan Şerif İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle devam eden törende, Taksim Cumhuriyet anıtına çelenk sunuldu. Tören, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Taksim’deki tören bir öğrencinin 'Bizim Bayramımız' adlı şiiri okumasıyla sonlandı.
KUTLAMALAR COŞKUYLA DEVAM ETTİ
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam eden 23 Nisan Kutlama Töreni’nin başlangıcında, öğrencilerden oluşan 'Canlı Müze', katılımcıları karşıladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni'nin katıldığı törende İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, açılış konuşmasında şunları söyledi:
SALGIN SÜRECİNDEN SONRAKİ İLK KUTLAMA
“Salgın sürecinden sonraki bu ilk kutlamadaki coşku hepimizi çok mutlu etti. Çocuklarımızın neşesi hiç bitmesin. 23 Nisan 1920 ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası. Belki de yeni bir diriliş, milletimizin kendisine güveninin, milli egemenlik konusundaki kararının önemli bir göstergesi. Çocuklarımıza armağan edilen bu kutlu gündeki meclisimizin kurulduğu günle aynı heyecanla, aynı düşünce ve duygularla çocuklarımıza, geleceğimize birlikte inanıyoruz. Güzel ülkemizin geleceğini çocuklarımızın emekle, çabayla, bilimle, fenle, sanatla kuracaklarına yürekten inanıyoruz. Valiliğimizin koordinasyonuyla ilimizde hafta boyunca çok farklı etkinliklerle bugünü, bu bayramı çocuklarımızın neşesini büyütecek şekilde birlikte kutlayacağız. Aslında hep birlikte hafta boyunca yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 23 Nisan diyeceğiz.”
İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bayramın neşesini her çocuğa iletecek şekilde bir dizi kutlama programı hazırlandı. 'Öncelik çocukların iyi olma hali ve mutluluğu' parolasıyla planlanan ve 18 Nisan itibariyle başlayan kutlama programı 26 Nisan’a kadar devam edecek.
KUTLAMALAR 18 NİSAN’DA BAŞLADI
18 Nisan’da başlayan etkinlikler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sanat Galerisinde 19 Nisan’da Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Mehter Gösterisi ile devam etti. Gösterinin ardından Üsküdar İlçesi Rauf Orbay İlkokulu öğrencileri 'Canlı Müze' etkinliğinde yer aldılar.
Umudum Öğretmenim Projesi koordinasyonunda 20 Nisan’da ise Forest Kemerburgaz Macera Parkı’nda “Çocuk Şenliği” düzenlendi. T3 Vakfı desteği ve 320 çocuğun katılımıyla 20-21 Nisan’da açık alanda bilim etkinlikleri kapsamında DENEYAP Atölyeleri yapıldı.
Öğrencilerin gözüyle eğitim sürecini değerlendirmek ve eğitim süreçlerinden çok yönlü beklentilerini tespit etmek amacıyla 21 Nisan’da Beykoz Sabancı Öğretmenevi’nde 'Çocuk Neşesi Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay'ın akabinde, 15 farklı atölyede birçok farklı çalışma gerçekleştirildi. Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi tarafından çocukların hem tedavilerine hem de psikolojilerine destek olmak amacıyla Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde, lösemi gibi hastalıklar nedeniyle uzun süreli tedavi gören çocuklar için program düzenlendi.
BAYRAM COŞKUSU DEVAM EDİYOR
Etkinlikler 24 Nisan’da Validebağ Korusu’nda “Masal Şöleni” ile devam edecek. Aynı tarihte İstanbul Öğretmen Akademileri tarafından 24 Nisan Çocuk Hakları Paneli yapılacak ve okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda çocuk neşesini yansıtan geleneksel çocuk oyunları oynanacak. Ulusal Egemenlik, Atatürk ve Çocuk konulu etkinlikler yapılarak ilgili müzeler ziyaret edilecek. Bütün okul kütüphanelerinde hafta boyunca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı söyleşi ve okuma etkinlikleri, Masal Şöleni ve Çocuk Hakları Paneli gerçekleştirilecek.