İstanbul Milli Eğitim Müdürü’nden perküsyon performansı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Milli Eğitim Müdürü’nden perküsyon performansı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 12:32

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 10 ilden gelen öğrenciler ‘Renk Çemberi Projesi’ kapsamında İstanbul’da buluştu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, müzisyen Gökçe Gürçay’ın, beden perküsyonu olarak bilinen müzik ve dans gösterisine eşlik etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler ‘Renk Çemberi’ projesi kapsamında biraraya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılan toplantının sonunda, beden perküsyonu gösterisine katılımcılar da eşlik etti. Aralarında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ında bulunduğu seyirciler ayağa kalkarak el hareketleriyle perküsyona katıldı.

2010 yılında başlayan “Renk Çemberi” projesine 4 yılda 3 bin 150 lise öğrencisi katıldı. 151 öğretmen desteği ile gerçekleştirilen proje Türkiye’nin farklı bölgelerinde 22 okulda uygulandı. 59 sosyal sorumluluk çalışması yapan öğrenciler, 11 bin 569 kişiyle görüştüler, kan bağışı, sokak hayvanları, okuma alışkanlığı konusunda bilgilendirdiler. Genç Hayat Vakfı tarafından Samsun, İzmir, Mardin başta olmak üzere 10 ilde yürütülen Renk Çemberi Projesi ile ayrıca yurtlarda ve köylerde kalan çocukların sosyelleşmesine katkıda bulunuldu. İstanbul’da biraraya gelen Anadolu öğretmen liselerinden oluşan gönüllü öğrenciler, çalışmalar sonucunda birçok kazanım elde ettiklerini anlattı. Farklı insanlarla, kültürlerle karşılaştıklarını, özgüven kazandıklarını, iletişim yönlerinin geliştiğini belirterek öğretmenlerin de kendilerine destek verdiklerini söylediler.

Haberin Devamı

Çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde ciddi çalışmalar yaptığını ve bunları kamuoyu ile paylaştığını söyledi. Sosyal sorumluk projelerine her zaman destek verildiğini anlatan Yıldız, bilimsel araştırmalara dayalı çocuk ve öğrenci merkezli bir müfredat uygulandığını anlattı. Okulların birikimlerinin ortaya çıkarılmasını önemsediklerini belirterek çok başarılı projelerin geliştirildiğini ve uygulandığını dile getirdi. Gençlerin çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini anlatarak Bakanlığın son yaptığı çalışmalara değindi. MEB’in okul türleri üzerinde çalışma yaptığını hatırlatarak Anadolu öğretmen liselerinin dönüşüm sürecinin ardından eğitim alanında çizilecek büyük resim içinde yer alacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Amaç çocuklara beceriler kazandırmak

Genç Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Zapsu ise, projenin 2010 yılından bu yana uygulandığını hatırlatarak projenin paydaşlarına değindi. Çalışmanın Adana, Çankırı, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep,İzmir Malatya, Mardin, Samsun ve Sivas’ta uygulandığını belirtti. Gönüllüler tarafından hazırlanan projenin yürütülen illerde bölgelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, gençlerin neler yapabileceğinin topluma gösterilmesinin amaçlandığını söyledi. Zapsu şöyle konuştu:
“Bu projeye dahil olan öğretmenlerin, öğrencilerin ve yetişkinlerin çalışmada öğrendikleri bilgileri ve değerleri kendi hayatlarına aktardıklarını ve yaşamlarında kullandıklarını gördük. Bizim için önemli olan gençlerin hayata katılım süreçlerinde onlara kolaylık sağlayabilecek becerilerini geliştirmeleri oldu. Renk Çemberi, gençlerin seçtikleri konularla ve bunlar üzerinden elde ettikleri deneyimlerle akranlarına, kendi dünyalarına ve çevrelerine ulaştırmak istedikleri mesajlar var ve bunları diğer insanlara ulaştırmak istiyorlar. Proje kapsamında sizlerin yaptığı çalışmalar, ulaştığınız yerler bu cömert rüzgarın yol açtığı dönüşüm, örnek olduğunuz insanlar ve büyük kazanım olarak hepimize geri dönüyor. Her yeni deneyim ve her doğru bilgi bizleri geliştiriyor.”

Haberin Devamı

Projeler öğrencileri sosyalleştiriyor

Proje ortağı olan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Ali Yılmaz ise, Genç Hayat Vakfı ile sıkı bir işbirliği yaptıklarını ve bu projelerin son bulmayacağını söyledi. Çalışmanın ana temasının kendisini heyecanlandırdığını anlatarak, gençlerin son zamanlarda sosyal iletişim araçlarına mahkum kaldıklarını söyledi. Bu nedenle projenin önemli olduğunu belirterek çalışmanın çocukların sosyalleşmesine katkı sağladığını aktardı. “Renk Çemberi” adının anlamlı olduğunu dile getirerek, “Bu proje inancı, rengi, kimliği ne olursa olsun bütün çocuklarımızı hepsini biraraya getiriyor. Bu nedenle oldukça önemli. Bizler bu vakıfla ortaklarımıza ve projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Beden Müzisyeni olan Gökçe Gürçay’ın beden perküsyonu gösterimi sırasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, salonda bulunanlar ayağa kalkarak perküsyona eşlik etti. El hareketleriyle sanatçıya katıldılar.

BAKMADAN GEÇME!