İşmar Ne Demek, Ne Anlama Gelir? İşmar Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

İşmar Ne Demek, Ne Anlama Gelir İşmar Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:11

El ya da göz ile beraber baş üzerinden yapılan işaret şekli işmar olarak bilinir. Genelde ise kaş ve göz işareti gibi anlamlar üzerinden kullanılır. Buna paralel olarak selam anlamına geldiğini de söylemek gerekir. İşmar kelimesi hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Göz veya kaş ile beraber el kullanılmak suretiyle yapılan işaret işmar anlamı taşır. Yabancı kökenli bir kelime olarak Türkçede yerleşik şekilde değerlendirilir.

  İşmar Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Genel olarak yapılan işaretler ile beraber selam anlamına gelen işmar sözcüğü, farklı sözcükler üzerinden ele alınır ve tabir edilir.

  - El ve göz ile beraber kaş hareketleri üzerinden yapılan işaret

 - Selam ya da selam vermek

 - Kaş ve göz işareti 

 Genel anlamı itibariyle herhangi bir durum karşısında amaca uygun işaret vermek üzerinden değerlendirilir. 

 İşmar Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

  Genel olarak kaş ve göz ile beraber el kullanılmak suretiyle yapılan işaret işmar anlamını taşır. Herhangi bir amaç altında el ve kaş ile beraber gözü kullanarak yapılan davranış biçimidir. Bu davranış biçimi genelde selam amacı altında ele alınır ve kullanılır. Ancak duruma bağlı olarak herhangi bir tepki karşısında yine verilecek olan bir işaret olarak da değerlendirilir.

Haberin Devamı

  Bu işaretler genelde kaş ve göz ile baş ya da el kullanılarak yapılabilir. Buna bağlı olarak bir durumu selamlamak üzerinden kullanılır. Bazı durumlarda dudak kullanılarak da yapılan işaret olduğunu söylemek gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!