İş dünyasına üniversiteli patron

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasına üniversiteli patron
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 11:48

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 80'li yıllar öncesindeki olaylar nedeniyle gidemediği üniversite hayaline 30 yıl sonra kavuştu. 3 yıl önce Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde iki yıllık yüksekokulu kazanan Başdeğirmen, mezuniyetin ardından 4 yıllık fakülteye geçiş yaptı. Şimdi ise yüksek lisans hedefliyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 yıl önce eşi Şadiye Başdeğirmen'in kendisinden habersiz başvuru yapmasının ardından sınavlara giren 53 yaşındaki Şükrü Başdeğirmen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlı Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölümü'nü kazandı. Biri yeni öğretmenliğe başlayan, evli kızı Mürüvvet, diğeri üniversite sınavına giren oğlu Celal olmak üzere iki çocuk babası Şükrü Başdeğirmen, 2010- 2011 döneminde üniversite eğitimi için 1 yıl boyunca haftada 4 gün Isparta'dan yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Alaşehir'e gidip geldi. 1 yıl sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'ne geçiş yaptı. İkinci sınıfı SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nda tamamlayıp, yine haftanın 4 günü 40 kilometre yol yaptı. 2 yıllık öğrenimi sonrasında SDÜ'den mezun olan, ardından Anadolu Üniversite İşletme Fakültesi'ne devam ederek ön lisanstan lisans eğitimine geçti. İşletme Fakültesi 3'üncü sınıfın sonlarına kadarki dönemde bir yandan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüttü. Şükrü Başdeğirmen, iş ve öğrencilik hayatının yanına yaklaşık 1 ay önce ITSO başkanlığını da ekleyerek Isparta iş dünyasının üniversite öğrencisi patronu oldu.

Haberin Devamı

Gençler çok şaşırdı

Başdeğirmen, öğrencilik sürecini şöyle anlattı:
"Yaklaşık üç yıl önce okula başladım. İlk gün gidip bir sıraya oturdum. Beni gören 'Hoca girmiş, geç kaldık girmeyelim' diye kapıdan dönüyordu. Benim de onlar gibi öğrenci olduğumu öğrendiklerinde çok şaşırdılar. Sonra birbirimize alıştık. İlk anda yadırgansa da dersleri takip etmem, devamsızlık yapmamam ve sınavlardaki başarım iyi bir örnek oldu. Önümüzdeki dönem 4'üncü sınıfı okuyacağım. Mezun olduktan sonra yüksek lisansa devam etmeyi amaçlıyorum" dedi.

İş dünyasına örnek

Isparta iş dünyasındaki arkadaş çevresinin kendisi gibi ağırlıklı lise mezunu olduğunu anlatan Başdeğirmen, gösterdiği azmin arkadaşları dahil birçok kişiye örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Birçok kişinin kendisine gelerek nasıl yaptığını sorduğunu belirten Başdeğirmen, "Geçen yıl birkaç arkadaşım da üniversiteye başladı ve birinci sınıfı tamamladı. Yine bu yıl, 5'e yakın arkadaşımız üniversite sınavına giriyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!