İnşaatı devam eden okul sınav merkezi oldu

Güncelleme Tarihi:

İnşaatı devam eden okul sınav merkezi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 13:08

İstanbul Sultanbeyli’de bir ortaokul inşaat halinde olmasına rağmen açık öğretim lisesi sınav merkezi oldu. Okulun inşaat halinde olduğundan habersiz öğrenciler, sabah erken saatte binanın önüne geldiklerinde şaşkınlık içinde tepki gösterdiler. Deprem güçlendirmesi yapılan okulun neden sınav merkezi olduğunu soran öğrenciler, bu durumun daha önceden kendilerine bildirilmesi gerektiğini söyledi. Adaylar okul yetkilileri tarafından servis araçlarıyla yakınlardaki başka bir okula götürülerek sınava alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Sultanbeyli İlçesi’nde deprem güçlendirmesi için inşaat çalışmaları devam eden, işçilerin çalıştığı Türk Hava Kurumu Ortaokulu, Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav merkezi olarak gösterildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve sabah 9:30’da başlayan AÖL sınavı için okula gelen öğrenciler inşaat çalışmalarını görünce şok oldu. Ellerindeki sınav giriş belgelerinde okulun adı yazılı olan öğrenciler, kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. Okul yöneticileri ise öğrencilerin mağdur olmaması için 10 servis tahsis ederek, yakınlarda bulunan TOKİ Adil Mahallesi İlkokulu’nda sınava girmelerini sağladı. Kapıda öğrencileri karşılayan okul yetkileri, adayları servislere bindirerek yakındaki sınava girecekleri okula gönderdi.
Sınavın başlamasına dakikalar kala inşaat halindeki okula gelen adaylar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kendilerine herhangi bir mesaj veya bilgi verilmediğini söyleyen öğrenciler şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Sınav yerinin değiştiği bilgisi verilmedi

İnşaatı devam eden okul sınav merkezi oldu
Abdülkadir Gezmiş: “Herhangi bir bilgi veya mesaj gelmedi. İlk defa geliyorum bu okula ve inşaat çalışması olduğunu gördüm. Bilgi verilmeliydi. Yakında bir okula servis konulması iyi bir uygulama olabilir ama böyle bir okul neden sınav merkezi olarak yazıldı?”

İnşaatı devam eden okul sınav merkezi oldu
Menderes Yüce: “Mesaj, mail veya telefon ile hiçbir bilgi almadık. Sınava az bir süre kaldı ama başka bir okula gideceğiz. Mağdur olunmaması için servislerin olması en azından olumlu bir gelişme.”

Zafer Ahıskalı: “Son güne bırakılmamalıydı. Bu bir mağduriyet. Haber verilebilirdi.”

Lokman Yüce: “Sınava yetişmek için koşarak geldim. Giriş belgesinde yazılı olan okulda sınava giremiyorum. Okul inşaat halinde. Servislerle diğer okula gideceğim ama önceden haber verilmesi gerekirdi”

Haberin Devamı

Emine Bulut: “Sınav kağıdımda okul adı olarak burası geçiyor. Şaşkınım. Servise binip hemen diğer okula gitmem gerekiyor. Sınava dakikalar var. Böyle olmamalıydı.”

İnşaatı devam eden okul sınav merkezi oldu
Nurgül Kılıçdere: “Bu okulda sınava gireceğimi biliyordum. Gönderilen sınav giriş belgesinde böyle yazıyordu. Sınav yerinin değiştiği konusunda bilgilendirme yapılmadı.”

Mağdur olan öğrenci yok

Okul yetkilileri ise öğrencilere, telefon mesajıyla bilgi verildiğini savunarak şöyle konuştu:
“Türk Hava Kurumu Ortaokulu 4 aydır deprem güçlendirme nedeniyle tadilatta. Okulda eğitim verilmiyor. Buradaki yaklaşık 2 bin öğrenci Mimar Sinan Ortaokulu’nda eğitim alıyor. Bugün ise Açıköğretim Lisesi sınavları için bazı öğrencilerin sınav kağıtlarında okulun adı geçiyor. Merkezi olarak gönderildiği için bazı öğrencilere ulaşılmamış olabilir ancak öğrencilere mesaj gönderildi. Adaylar mağdur olmasın diye 10 tane servis konuldu. Araçla 5 dakika uzaklıktaki TOKİ Adil Mahallesi İlkokulu’nda sınava alıyoruz. Gelen öğrencileri oraya yönlendiriyoruz. Ortada mağduriyet yok. Gerekli tedbirleri almaya çalıştık.”

Haberin Devamı

Yarın da sınav var

04-05 Ocak tarihinde yapılan Açık Öğretim Lisesi I. dönem sınavları 3 oturumda düzenlenecek. Birinci oturum cumartesi saat 09:30, 2’nci oturum Cumartesi, 14:00’te yapıldı. 3’üncü oturum ise Pazar günü saat 09:30 yapılacak.

Sınav saati değişti, geç kalan öğrenciler okula alınmadı

Adana’da açık öğretim lisesi sınavları bu yıl yarım saat erkene çekilerek 09.30’a alındı. Birçok öğrenci, saat değişikliği sınava giriş kartı üzerinde belirtilmesine rağmen geç kaldı ve sınava alınmadı. Öğrenciler sınavın yapıldığı okula zorla girmek isteyince, polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Kent genelindeki açık öğretim lisesi sınavları daha önceki yıllarda saat 10.00’da yapılırken, bu yıl sınav saati 09.30’a çekildi. Saat değişikliği de öğrencilere verilen sınava giriş kartı üzerinde belirtildi. Ancak bugün birçok öğrenci, açık öğretim lisesi sınavına geçen yıllardan kalan saat alışkanlığı ile 10.00’da gelince okula alınmadı. Öğrencilere yarım saat geç geldikleri için sınav haklarını kaybettikleri söylendi. Bunun üzerine sınavın yapıldığı binaya zorla girmek isteyen bazı öğrenciler, polis tarafından zorla uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Sakıp Teknik ve Meslek Lisesi’nde yapılan sınava giremeyen öğrencilerden Erdal Arıkan, kimsenin kendilerine sınav saatinin değiştiğini söylemediğini iddia etti. Bugüne kadar sınavların saat 10.00’da yapıldığını belirten Arıkan, "Bize sınav saatinin değiştiğini söylemediler. Bugüne kadar 10.00’da yapıldığı için sınava yine aynı saatte geldik. Ama içeri almadılar. Bir de polis bizi tartakladı" dedi.

Öğrenciler, kendi aralarında imza toplayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na itiraz edeceklerini belirterek okul önünde bir süre daha bekleyip, ardından dağıldı. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!