İlk hafta 60 bin çocuk sevindi

Güncelleme Tarihi:

İlk hafta 60 bin çocuk sevindi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2020 12:25

Hafta başında uzaktan eğitime katılma imkânı bulamayan öğrencilere 500 bin adet tablet dağıtımına başlanmıştı. İlk hafta dolmadan 60 bin öğrenci tabletlerine kavuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu kapsamda Giresun’daki Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Okulu’ndaki öğrencilerle buluştu. Tabletler için tedarik sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Selçuk’a Giresun ziyaretinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal eşlik etti.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin cihaz gereksinimlerinin karşılanması için düzenlenen kampanyalara destek sürüyor. 20 milyon liralık bütçe ile bugüne kadarki en büyük kurumsal desteği sunacaklarını ilan eden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte tablet dağıtımının yapılacağı okullardan biri olan Giresun’daki Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Okulu’ndaki öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Selçuk, “Başkan Gülal’ın şahsında TMSF yönetimine ve bu süreçte öğrenciler için desteklerini sunan tüm kişi, kurum, kuruluş ve sivil inisiyatiflere teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’nin finansal gücüyle eğitimde geleceğin inşasına verilen bu önemli desteğin gelecekteki yeni iş birliği alanlarının başlangıcı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tablet dağıtım süreçlerindeki son durumu paylaşan Bakan Ziya Selçuk şöyle konuştu:
'60 BİN ÖĞRENCİYE TABLETLERİ TESLİM EDİLDİ'
“Türkiye genelinde belirli kriterlerle tespit ettiğimiz ve dağıtımda öncelik verdiğimiz 60 bin öğrencimize tabletleri, bağışçılarımızın desteğiyle teslim edildi. Bakanlığımız tarafından verilecek 500 bin tabletin tedarik süreci de devam ediyor. En başından beri ‘Eğitimde Fırsat Adaleti’ dedik, bugün Giresun’da olmamızın sebebi bu. Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için özel bir dağıtım stratejisiyle hareket ediyor. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi gibi kriterler üzerinden resmî veriler üzerinden tespit yapılarak sistem üzerinden öncelik sıralamaları yapıldı. Cihazların dağıtım planlama süreçleri il millî eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilerek okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor. Ayrıca, tedarik süreci devam eden 500 bin tabletin sağlanmasının ardından aynı strateji doğrultusunda tablet bilgisayarlar gereksinim duyan öğrencilere hızla ulaştırılacak.

Haberin Devamı

5 VE 9'UNCU SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR
Bildiğiniz gibi her yeni sınıf açıldığında bunun teknik ayrıntılarıyla ilgili açıklamalar yapılıyor, bugün öğleden sonra bu konuyla ilgili, hangi okul türüyle ilgili günde kaç saat ders olacak ki yine iki gün olmaya devam edecek, altı ila yedi saat arasında dersler olacak ama bunun teknik ayrıntıları bugün itibariyle yayımlanmış olacak. Bu konuyla ilgili sahada yaptığımız çalışmalar, öğretmenlerimiz oklu müdürlerimiz ve il müdürlerimizle yaptığımız çalışmalar bu teknik ayrıntıları belirlememizde oldukça kolaylaştırıcı oldu, bu bilgileri bugün öğleden sonra sizinle paylaşacağız.

KASIM AYINDA ARA TATİL İPTAL Mİ?
Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonlarında eğitim olup olmayacağı konusunda ucu açık bir senaryodan söz etmiştik. Biz bugünlerde de, önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp nasıl gittiğini dikkate alarak bilimsel verileri dikkate alarak ara tatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da hafta sonu cumartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!