Güncelleme Tarihi:
Yıldırım Belediyesi’nin Millet Mahallesi`ndeki Engelliler Eğitim Kompleksi içinde bin 172 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Engelliler Anaokulu, 3-6 yaş arasındaki engelli miniklere hizmet verecek. Hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanması planlanan proje, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Engelliler Anaokulu’nda minikler, güzel bir eğitim görme imkanı bulacak. Yeni eğitim yuvasının ve engelli parkının temel atma töreninde konuşan Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Hale Sivrioğlu ise, anaokulunun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, okul öncesi eğitimin engelli çocuklarda çok önemli olduğuna değinerek, "Elbette anaokulu ve okul öncesi eğitim çok önemli. Ama çocuk engelliyse bu çocuk için okul öncesi eğitim, normal çocuklardan daha fazla önemli. O çocukların çok daha çabuk topluma kazandırmaları, eğitime hazırlanmaları noktasında bir engelli anaokulunun önemli olduğunu biliyoruz. Bir ilki buradan başlatıyoruz. Bu eğitim yuvası Türkiye'ye örnek olacak" dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, engelli çocukların eğitimi için bu anaokulunun kaçınılmaz hale geldiğini kaydederek, "Anneler derneği üyelerimizle istişare yaparak bu kararı aldık. Çok güzel oldu. İster engelli ister engelsiz tüm çocuklarımız bizim için önemli. Onların geleceğe hazırlanması bizim en önemli meselemiz. Eğitime son derece önem veriyoruz. 41 okul arsasında 41 okul yükseldi. Birçok eğitim müesesesi kuruldu. Ama bugün çok anlamlı bir gün. Belediyemizin arsasına ilk kez engelliler anaokulunun temelini atıyoruz. Allah kazasız belasız bir şekilde binanın bitirilmesini nasip etsin" diye konuştu.
Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, desteklerinden dolayı Başkan Keskin'e sarılarak teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, anaokulunun temelini atacak butona bastı.
Engelli anaokulunun özellikleri
2 kattan oluşacak anaokulunda yaklaşık 32 metrekarelik 12 sınıf, bireysel eğitim odası, mola odası, terapi odası, rehberlik ve veli görüşme odası, çok amaçlı salon, acil müdahale odası, yemekhane, idari personel odası ve yaklaşık 123 metrekarelik açık oyun alanı bulunacak. Engelli çocuğu bulunan aileler, Rehberlik Araştırma Merkezleri’nin tanı koymasının ardından, Engelliler Anaokulu’na kayıt yaptırabilecek. Engelliler Anaokulu’nda 150-200 civarında engelli minik eğitim alabilecek.