Güncelleme Tarihi:
Üniversitenin yeni akademik yılda ilk ders konusu ‘uzay’ oldu. Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Yıldırım, derste uzaydaki gelecekten bahsederken, Ay’ın yüzeyine bir araç indirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
UZAY OLMADAN GLOBAL HİÇBİR İŞ YAPILAMAZ
Uzay ve sanayi ekosisteminin geliştirilmesi hakkında bilgiler veren Yıldırım, öğrencilere şunları söyledi: “Ne okuyorsanız okuyun uzay olmadan hiçbir iş global düzeyde yapılamaz. Uzayda üretim dönemi başlıyor. Hesaplanan üretimin ekonomik büyüklüğü 1 trilyon dolar. Bugün uzaya yatırım yapmayanlar gelecekte çok daha fakir olacaklar.
AY'IN YÜZEYİNE ARAÇ İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
‘Ay Araştırma Programı’ ile Ay’a indireceğimiz araç üzerinden veri toplamayı hedefliyoruz. 15 sene sonra Ay'ın üzerinde koloniler göreceğiz, üzerinde insanlar yaşayıp üretim yapabilecek. Yakın yörüngede 100 bin civarında uydu ve çok sayıda uzay istasyonu göreceğiz. Bazı organlar ve dokular üretilebilecek. Kristal olarak büyümesi gereken yapılar, yer çekiminin etkisinden uzakta çok iyi şekilde üretilebilecek."
BİLİM VE SANAYİ ORTAKLIĞI
Gerçekleştirilen akademik yıl açılış töreninde Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın ve Rektör Prof. Dr. Murat Yülek de konuşma yaptı. Rektör Yülek “Üniversitemizin iki temel ekseninden ilki sanayi ikincisi de girişimcilik. Sanayi; bilim ve teknolojinin somutlaşmış halidir. Bilim insanlarının laboratuvarlarda ürettiği bilgi eğer sanayi yoluyla insan hayatını kolaylaştıran bir hale gelmezse laboratuvar alanlarından veya kitap sayfalarında kalır” dedi.
Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın ise; “Yeni yüzyılımızda ülkemize ve insanlığa katacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz ile bir ekosistem oluşturduk. Bu ekosistem dünya için bir değer” ifadelerini kullandı.