İki ülkeden diploma fırsatı

Güncelleme Tarihi:

İki ülkeden diploma fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 15:58

Türkiye ve Azerbaycan'daki üniversiteler arasında akademik iş birliği antlaşması imzalandı. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin uluslararası öğrenci oranı en yüksek üniversitesi konumundaki Altınbaş Üniversitesi, Azerbaycan'ın önde gelen 4 üniversitesiyle bilim ve eğitim iş birliğinin arttırılması için iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmayla öğrencilere aynı anda her iki ülkeden de diploma alma imkanı sağlanacak. Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan anlaşma hakkında şöyle konuştu:

"ORTAK BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
Kendi alanlarındaki en iyi dört üniversiteyle karşılıklı kurumsal yarar adına eğitim ve araştırma faaliyetlerinde iş birliğine gideceğiz. Ortak bilimsel çalışmalar yürüteceğiz, konferanslar ve sempozyumlar düzenleyeceğiz, eğitim-öğretimde yaz okulu ve ortak diploma programları gibi ortak müfredat faaliyetlerinde bulunacağız.

 AKADEMİSYEN – ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ PROGRAMI
Lisans ve lisansüstü öğrenci ve akademisyen değişimi alanlarındaki iş birlikleriyle de kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler pekişecektir. Üniversitemizin üzerinde yoğunlaştığı, büyük önem verdiği uluslararasılaşma konusunda bu tür anlaşmalar büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda hem tarihsel hem de kültürel bağımız bulunan kardeş ülkemiz Azerbaycan ile yaptığımız bu tür uluslararası anlaşmalar, mahiyetinden dolayı ayrı bir öneme de sahip. Azerbaycan üniversitelerinin rektörleri de ortaya çıkacak iş birliklerinin sadece eğitim/öğretim alanında değil iki ülke arasında her alanda iş birliklerinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak."

 

BAKMADAN GEÇME!