İBB'den 'azınlık öğrenci birimi'

Güncelleme Tarihi:

İBBden azınlık öğrenci birimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 11:54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, Ermeni, Rum ve Musevi okullarında okuyan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenilerek çözüme kavuşturulması, azınlık okullarıyla diyaloğu ve ilişkileri güçlendirmek için ‘Azınlık Birimi’ kurdu.

Haberin Devamı

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, İstanbul'daki Ermeni, Rum ve Musevi okullardan öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiklerini, onların yaşadıkları sıkıntıları konuştuklarını anlattı.

Azınlık okullarına ziyaretlerde bulunup iletişimi güçlendireceklerini belirten Ağırbaş, Rum, Musevi ve Ermeni gençlerin İstanbul'la ilgili sorunlarının, Gençlik Meclisi'nin 2015 yılı içerisinde yapılacak Gençlik Çalıştayı'nın gündemine de alınacağına dikkati çekti.

Ağırbaş, gayrimüslim gençlerin bu çalıştaya katılarak aktif rol almaları, sorunlarını burada da dile getirmelerini sağlayacaklarını belirtti.

İstanbul'un mozaiğinin içinde Musevi, Ermeni gibi farklı etnik ve dini gruplar olduğuna işaret eden ve kentteki 5 milyon genci kapsayacak etkinlikler yapacaklarını vurgulayan Ağırbaş, şöyle konuştu:
"Rum, Ermeni ve Musevi öğrencilerin sorunlarını çözmek için bir birim kurduk. Birim Gençlik Meclisi bünyesinde faaliyet gösterecek. İstanbul'da 23 okul var. Bu okullarla olan ilişkileri sıcak tutmak ve o okullardaki ihtiyaçları doğrudan Gençlik Meclisi aracılığıyla belli karar alıcı mercilere götüreceğiz. Gönüllü bir kuruluşuz. İstanbul genelinden seçilmiş gençlerden oluşan bir yapıyız. Azınlık okullarını ziyaret ederek onlarla ortak çalışmalara imza atacağız. Seçilecek azınlık temsilcileri, sorunları yakından takip edecek, çözüm için ortak hareket edeceğiz. Milli Eğitim'in atadığı öğretmenler ile öğrencilerin görüşlerine de yer vereceğiz. Önümüzdeki aylarda da gerçekleşecek, Azınlık Biriminin de takip edeceği Gençlik Çalıştayı'nda, azınlıkların sorunlarının tartışılacağı bir oturum yapacağız."

Ağırbaş, Azınlık Birimi sayesinde belediye ile öğrencilerin iletişim kurabileceği bir yapı kurmak istediklerini dile getirerek, bu birimin akademik çalışmaların yapıldığı, araştırma yapılıp raporların yer aldığı enstitü haline geleceğini söyledi.

Azınlık okullarıyla fotoğraf sergisi ve müzik yarışması düzenleyeceklerini, aynı zamanda öğrencilerin dertlerini dinleyeceklerini aktaran Ağırbaş, "Azınlık Birimi ile azınlık okulundaki gençlerin sorunlarını çözmeyi planlıyoruz. Bir nebze de olsa bu işi başarabilirsek hem İstanbul hem de bizim için gurur kaynağı" dedi.

Meclisin gelecekle ilgili projelerini anlatan Ağırbaş, gelecekte Çanakkale Zaferi'nin ruhunu canlandırmak için bir sergi açacaklarını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!