Güncelleme Tarihi:
IP adresleri, internete ya da yerel ağa bağlanan cihazların kimliğini belirleyen eşsiz adreslerdir. Bir diğer tanımla rakamların sıralamasıdır. En basit hali ile IP cihazların kimlik numarasıdır.
İp adresi Sorgulama Nasıl Yapılır?
IP Adresi sorgulama işlemi, internete bağlanan bir cihazın ya da internet sitesinin nereden internete bağlandığını, hangi internet ağını ve servis servisi sağlayıcısını kullandığını tespit etmek için kullanılan bir işlemdir.
Bir cihazın IP adresi, araba plakalarına benzer. Eşsiz sayılardan meydana gelir. Bu cihaz üzerinden IP adresi ile ilgili arama motoru sorgularını da basit web araçları ya da gerçekleştirilerek kullanarak kolay bir şekilde tespit edilebilir.
Siz internete bağlandığınız sırada cihazınızın arka planda değişiklik gösteren IP adresi ise, noktalarla ayrılan 4 adet 8 bitlik sayıdan meydana gelir. Öktet (Sekizli) ismi verilen bu sayılar ise, maksimum 3 rakamlıdır ve 254’ten de büyük değildir.
İP Adresi Tam Konumu Verir mi?
IP adresiniz genellikle herkese açık olur ve sizin lokasyon olarak nerede bulunduğunuzu öğrenmek için başkaları tarafından da kullanılabilir. Ama IP adresinizi öğrenen kişiler, sizin kişisel bilgilerinizi öğrenemez.
Verilen adres, bilgisayarınızın belirli bir şehir ya da eyalette olduğunu söylese bile; adınızı, telefon numaranızı, adresinizi ya da diğer tanımlayıcı bilgileri asla ifşa edemez. IP adresinden fiziksel adresi tam olarak IP adresini atayan ISS’ye başvurarak öğrenmeniz gerekir. Bu da yasal olarak herhangi bir suç işlenmedikçe mümkün olmaz.
İP Adresi Nasıl Öğrenilir?
İki adres arasında veri alışverişinin yaşanabilmesi için gerekli olan gizli IP adresleri, IP adresleri ve genel IP adresleri olmak üzere iki farklı şekildedir. Gizli olan adresler, internet ağı bağlantısı üzerinde farklı faaliyetlerde bulunsa bile herkes tarafından tespit edilemez. İnternet servis sağlayıcısı tarafından atanmış olan İp adresini bulmak için kullanılabilecek çok basit yollar bulunur. İp adresinizi bulmak için komut sistemini de kullanabilirsiniz;
Windows + R tuşuna basmanız gerekir.
Açılan alana CMD yazın ve Enter demeniz gerekir.
Bu sayede bütün ağ bağlantılarını görebilirsiniz.