TEOG-1 denemeleri Hürriyet-Tonguç Akademi ile Türkiye'nin her yerinde

Güncelleme Tarihi:

TEOG-1 denemeleri Hürriyet-Tonguç Akademi ile Türkiyenin her yerinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 22:53

Birinci dönem TEOG sınavları, 23-24 Kasım’da yapılacak. Sınava az bir zaman kala öğrenciler hazırlıklarına devam ediyor. Gazeteniz Hürriyet, bu stresli ve yoğun dönemde de öğrencileri yalnız bırakmadı. Tonguç Akademi hocalarının hazırladığı, deneme sınavları Hürriyet’le öğrencilere ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

Her yıl 1 milyonun üzerinde ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi iyi bir liseye girmek için ter döküyor. Bu seneki, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları 23-24 Kasım’da yapılacak. Öğrenciler, sınava bir ay kalmışken çalışmalarına hız verdi. Daha yoğun ders çalışıyor, testler çözüyor ve deneme sınavlarına katılıyorlar. Gazeteniz Hürriyet de bu zorlu ve stresli dönemde, öğrencilerin yanında yer alarak çalışmanın da eğlenceli olabileceğini gösterecek bir projeye imza attı. Hürriyet’in Tonguç Akademi ile yaptığı işbirliği kapsamında her salı ve perşembe günleri öğrencilere ücretsiz deneme sınavları veriliyor, cevapları ertesi gün gazetede yer alıyor. Çözümleri ise Hurriyet.com.tr ve Tongucakademi.com üzerinden karikatürlerle, esprilerle anlatılıyor. Peki soruları kimler, nasıl hazırlıyor; zorluk ve kolaylık dereceleri neye göre belirleniyor, hangi kontrollerden geçiyor?

Haberin Devamı

DERSLERE PARALEL SORULAR

Her deneme sınavının sorularını, öğrencilerin derse odaklanması için ve onların zihinlerinde canlandırdığı Tonguç imajı bozulmasın diye fotoğraf vermeyen Mehmet Tuğutlu ve Talha Doğan ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nin eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden 30 akademisyen hazırlıyor. Tamamen güncel sorulardan bir havuz oluşturuluyor ve TEOG’da çıkabilecek tarzda olanlar buradan seçiliyor. Daha sonra sorular kontrol ediliyor. Zorluk, kolaylık dereceleri TEOG’a göre belirleniyor.

Testler hazırlanırken okulda sadece işlenen konulardan sorulara yer veriliyor. Şu anda okullarda tüm konular henüz işlenmediği için tüm TEOG konularından soru sorulmuyor. Öğrenciler hangi dersten hangi konudaysa oraya kadar olanlardan testler oluşturuluyor. Örneğin çocuklar inkılap tarihinde daha ‘genelgeler dönemi’ne gelmediği için deneme sınavlarında oradan soru çıkmıyor. Fakat son haftalardaki deneme sınavları tüm konuları içerecek şekilde hazırlanacak.

CANLI YAYINDA SORU ÇÖZÜMÜ

Denemelerin cevapları ertesi gün canlı yayında çözülüyor. Sözel dersleri Talha Doğan, sayısal dersleri Mehmet Tuğutlu anlatıyor. Tonguç karakteri de çözüm esnasında sorular soruyor, yorumlar yapıyor. Tonguç Akademi’nin internet sitesinin yanı sıra Hürriyet’ten de izlenebilen çözüm videolarına öğrenciler de yorum yazarak katılabiliyor. Denemeleri takip eden öğrencilerin isim ve soyisimleri, sorularda geçiyor. Bunun için deneme sınavını bitirdikten sonra, çözümün yer aldığı canlı yayın ve sinerjik deneme videosuna yorumlar yaparak, hurriyet@tongucakademi.com’a mail şeklinde ad ve soyadınızı iletmeniz gerekiyor.

 

Haberin Devamı

ANLAŞILMAYAN SORUYA TEKRAR CEVAP VERİLİYOR

Talha Doğan (Tonguç Akademi): Öğrenciler, sorularda verilen paragrafları okuduklarında bir sürü şeyi öğrenmiş oluyorlar. Bir konuyla ilgili öğrenilmesi gereken diyelim ki 20 tane bilgi var. Bu 20 kazanımı 12 denemeye yaydık. Bir öğrenci bu denemelerin tamamını çözerse o bilgileri öğrenmiş oluyor. Soruları canlı yayında çözüyoruz. Yayın esnasında bize yorum yazabiliyorlar. Anlamadıkları soruları, tekrar geri dönüp çözebiliyoruz. Türkiye’nin en çok satan gazetesi Hürriyet ile çok güzel bir işbirliği oldu. Hürriyet’in gidebileceği yerlerin daha fazla olduğunu düşündük. Türkiye’de birçok öğrenci belirli şehirlerde, belirli sorulara ulaşıp sınava hazırlanıyor. Anadolu’daki imkânları kısıtlı olan gayretli bir öğrenci eskisinden daha şanslı şu anda. Hürriyet ve Tonguç Akademi sayesinde Türkiye’nin herhangi bir yerindeki öğrenci kaliteli sorulara ve onların canlı çözümlerine ücretsiz ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Son 1 ay önemli

Mehmet Tuğutlu (Tonguç Akademi): Birinci dönem TEOG ortak sınavlarına kısa bir süre kaldı. Öğrenciler değerli bir döneme giriyorlar. Şu anda çözdükleri şimdiye kadar çözdüklerinden çok daha kıymetli. Yanlış yapmaktan ve yanlışlardan asla korkmasınlar. Ne kadar yanlış yaparlarsa o kadar çok doğru ve gerekli bilgiyi öğrenirler. Son 1 ay yanlışlarını hocalarına sorarlarsa o hataları gerçek sınavda yapmayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!