Hep marş olmaz, çocuklara türkü de öğretin

Güncelleme Tarihi:

Hep marş olmaz, çocuklara türkü de öğretin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 15:01

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ziyaret ettiği okulda kendisine Öğretmen Marşı okuyan öğrencilere türkü söylemelerini tavsiye etti. Avcı, okul müdürüne, "Hep marş olmaz. Çocuklara biraz da türkü öğretin. Çocuklar doğum gününde marş mı okuyacak. Güzel türkülerimiz, şarkılarımız var onları da öğretin. Bir daha geldiğimde türkü dinleyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı, çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Eskişehir'de önce Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Burada öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Avcı, onların Öğretmenler Günü'nü kutladı. Odunpazarı Belediyesi'nin hazırladığı cam tabloları öğretmenlere hediye etti. Bakan Nabi Avcı, ardından Milli Zafer İlkokulu'nu ziyaret etti. Buradaki sınıflarda öğrencilerle buluşan Avcı, onların imza isteğini geri çevirmedi. Tek tek çocukların defterlerine imza atan Bakan Avcı, sonrasında ders tahtasına kendisinin ve öğrencilerin resmini çizdi. Resimde kendine benzettiği karikatürden düşünce balonu çıkararak çocuk karikatürü çizen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Çocuk olduğum zamanları hayal ediyorum. Onun için bu güzel günlerinizi hiç unutmayın" dedi. Bir öğrencinin, "Siz genç mi olmak istiyorsunuz?" sorusuna Bakan Avcı, "Tabi sizin gibi genç olmak gibisi var mı? Ne güzel bir şey" yanıtını verdi. Bakan Avcı, Milli Zafer İlköğretim Okulu'nun kendisi için büyük önem arz ettiğini belirterek, "Buraya ben 30 yıl önce veli olarak geliyordum."

Haberin Devamı

Daha sonra başka bir sınıfı ziyaret eden Bakan Avcı'ya öğrenciler topluca izci selamı verdi, ardından 'Öğretmen Marşı'nı okudu. Marşın bitiminde Bakan Avcı, çocuklara türkü bilip bilmediklerini sordu. Ancak öğrencilerden yanıt gelmedi. Okul müdürü devreye girerek, "Başka marşlarda biliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bunun üzerine Bakan Avcı, okul müdürüne dönerek, tavsiyelerde bulundu. Bakan Avcı şöyle konuştu:
"Hep marş olmaz. Çocuklara türkü, şarkı da öğretin. Çocuklar doğum gününde marş mı söyleyecek. Bakın Eskişehir'in güzel türküleri var. Es es kayfeleri, halkalı şeker ve kırka zeybeği gibi türküleri onlara öğretin. Bir daha geldiğimde çocuklardan bu türküleri duymak istiyorum"

Bakan Avcı'nın bu sözleri üzerine okul müdürü, "Sizden söz alalım. Çocuklarımız bütün türküleri öğrenince gelin dinleyin" dedi. Bunun üzerine Avcı, "Çocuklar türküleri öğrenin, gelip onları dinleyeceğim" dedi.

Sıraya oturarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Avcı, daha sonra okuldan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!