Güncelleme Tarihi:
Hemşirelik fakültesi uluslararası akreditasyon aldı. Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ‘hemşirelik programı’, dünyanın önemli akreditasyon kurumu olan, Atlanta merkezli ‘Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Komisyonu’ (ACEN) tarafından akredite oldu. Bu akreditasyonla birlikte, hemşirelik fakültesi öğrenci ve mezunları, yabancı ülkelerde akademik eğitim olanaklarının yanı sıra ABD ve Avrupa’daki sağlık kuruluşlarında iş imkânına sahip olacak.
ACEN akreditasyonu ayrıca, mezuniyet sonrasında ABD’de çalışmak isteyenlere Ulusal Lisans Sınavları’na (NCLEX) girebilme hakkı da kazandıracak. Akademik ve profesyonel hayatlarına Avrupa ve ABD’de devam edebilme olanağı yakalayacak olan Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunları, ACEN akreditasyonu sonrasında yetkin bir sağlık çalışanı olarak uluslararası alandaki saygın sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bulabilecek.
ULUSLARARASI ARENADA ÇALIŞMA İMKANI
Üniversitenin Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı, gelişmiş ülkelerde mühendislik ve tıp gibi birçok disiplinin yanı sıra hemşirelik programlarında da akreditasyon sisteminden yararlanıldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Ocakçı şöyle konuştu:
“ACEN hemşirelik konusunda uzmanlaşmış bir akreditasyon kuruluşu. ABD Eğitim Bakanlığı (USDE) ve Yüksek Öğretim Akreditasyon Konseyi (CHEA) tarafından tanınan, kendi alanında tek akreditör durumunda. Doktora, yüksek lisans ve yüksek lisans sonrası sertifika, lisans ve ön lisans düzeyinde hemşirelik eğitimi veren kurumlar, programlarının akreditasyonu için ACEN’e başvuruda bulunabiliyor. Bu başvurular kurum değil, kurumun verdiği programın akredite edilmesi talebiyle yapılıyor. ACEN akreditasyonu bulunan okullardan mezun olanlar, ABD eyaletlerinde çalışmak için yapılan Ulusal Lisans Sınavları’na (NCLEX) girebilecek düzeyde bir eğitim almış oluyor. Akreditasyon, akademik veya profesyonel iş yaşamlarına ABD’de devam etmek isteyenlerin, ulusal ya da uluslararası kuruluşlara fon başvurusunda ayrıcalık ve seçilme olanağı da sağlıyor. Ayrıca, sadece mezunlar değil, akademik kadro ve yöneticilerin gelişim gerektiren yönlerinin fark edilerek, profesyonel gelişim için fırsatlar yaratılarak daha nitelikli eğitim olanakları için zemin yaratılıyor. Çalışma hayatına atılan mezunlarımızın, iş alanlarının nitelik ve kapsamını artacak, mezunlarımız seçilen değil, seçen konuma da yükselmiş olacak. Lisansüstü eğitim almak isteyenler ise nitelikli okullara kabul edilme şansına kavuşacak.”