Hekim kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hekimin eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Hekim kelimesinin eş anlamlısı nedir Hekimin eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 15:53

Türkçede bir şey için birçok kelime kullanılabilmektedir. Bu tür kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Eş anlamlı kelimesi bulunan kelimelerden biri de hekim kelimesidir. Hekim ne demek? Hekim kelimesinin kaç tane eş anlamlı kelimesi vardır? Hekim kelimesinin eş anlamlıları ile nasıl cümle kurulur? Sizler için Hekim kelimesinin eş anlamlarını ve örnek cümlelerini detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Hekim kelimesiyle aynı anlama sahip olan kelimeler doktor ve tabip kelimeleridir.

 Hekim Nedir?

 Hekim kelimesinin anlamı İnsanlardaki hastalıkları teşhis ve onları ilaçlarla veya bazı araçlarla tedavi eden kimse olarak verilmektedir. Hekim kelimesinin anlamları arasında doktor ve tabip kelimeleri de bulunmaktadır.

 Hekim Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

 Hekim kelimesinin iki adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Hekim kelimesiyle aynı anlama sahip kelimeler doktor ve tabip kelimeleridir. Cümle içerisinde hekim kelimesi yerine doktor veya tabip yazabilirsiniz. Eş anlamlı kelimeler cümlenin anlamını bozmaz.

 Hekim Kelimesine Örnek Cümleler

Bana tavsiye edebileceğin bir diş hekimi var mı? / Bana tavsiye edebileceğin bir diş doktoru var mı? / Bana tavsiye edebileceğin bir diş tabibi var mı?

Haberin Devamı

Hekim olabilmek için yıllarca şu sıralarda dirsek çürüttüm. / Doktor olabilmek için yıllarca şu sıralarda dirsek çürüttüm. / Tabip olabilmek için yıllarca şu sıralarda dirsek çürüttüm. /

Hastalığı çok ilerleyince bir hekime gitmek zorunda kaldı. / Hastalığı çok ilerleyince bir doktora gitmek zorunda kaldı. / Hastalığı çok ilerleyince bir tabibe gitmek zorunda kaldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!