‘Hedefimiz alanda kaliteyi artırmak’

Güncelleme Tarihi:

‘Hedefimiz alanda kaliteyi artırmak’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 14:16

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen programlarda öğrenciler, not ortalaması kısıtlaması olmadan çift ana dal ve yan dal eğitimi alabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan bu kararın detaylarına ilişkin açıklamada bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Temel bilimler için yaptığımız düzenlemelerdeki ana hedefimiz bu alandaki kaliteyi artırmaya yönelik” dedi.

Haberin Devamı

YÖK’ün çift ana dal ve yan dal programlarına ilişkin 2023-2024 akademik yılından itibaren hayata geçireceği program, 16 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. YÖK, düzenlemeden İstanbul, Ankara, Dokuz Eylül, Karadeniz Teknik ve Çukurova üniversitelerinin fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerine kayıt yaptıran öğrencilerin faydalanabileceğini açıkladı. Buna göre, belirlenen üniversite ve bölümlerde eğitim gören öğrenciler talep etmeleri halinde bilgisayar bilimleri, iktisat, ekonomi, işletme, istatistik ve ekonometri programlarında not ortalaması kısıtlaması olmadan çift ana dal ile yan dal eğitimi alabilecek. Bu çalışmayla temel bilimleri tercih edecek öğrencilerin aynı anda iki programdan mezun olmaları sağlanarak mezuniyet sonrası çalışma imkanlarının genişletilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili bilgilendirme ve koşullar ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda yer alacak.

Haberin Devamı

MEZUNLARIN DONANIMLARINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, yükseköğretimin bütün alanlarında yaptıkları uygulamalarda ve attıkları adımlarda kaliteyi öncelediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Temel bilimleri tercih eden öğrencilere çift ana dal ve yan dal eğitimi fırsatı vermekteki amacımız, temel bilimleri daha üst yüzdelik dilimden öğrencilerin tercih etmesini sağlamak ve mezunlarının donanımlarını, istihdam imkanlarını arttırmak. Temel bilimler için yaptığımız düzenlemelerdeki ana hedefimiz, çok önemli olan bu alandaki kaliteyi arttırmaya yönelik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!