‘Hayatı normalleştirmek için eğitime başlayacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Hayatı normalleştirmek için eğitime başlayacağız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 12:34

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hayatı normalleştirmek için eğitim öğretime başlayacağız. Pandemi sürecindeki yaklaşımımızı bu süreçte de uygulayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanı ile birlikte bölgede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Özer, eğitim öğretim süreciyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

10 İLDE EĞİTİM PLANLAMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
“Bölgede 20 bin 868 okullumuzun 95 tanesi yıkıldı diğer tüm binaların hasar tespiti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. Önümüzdeki hafta itibarıyla 10 ildeki eğitim planlamasıyla ilgili tüm çalışmayı tamamlayacağız ve duyuracağız. Depremzede öğretmenlerin ve idari personelin diğer illere görevlendirmeleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Onların planlamasını da önümüzdeki hafta paylaşacağız. 71 ilde 20 şubatta da eğitim öğretime başlıyoruz. Hayatı normalleştirmek için eğitim öğretime başlayacağız. Nasıl COVID sürecinde normalleşme başladıysa aynı yaklaşımı bu süreçte de uygulayacağız. COVID sürecindeki okul bazlı öğretim deneyimini deprem sürecinde de uygulayacağız.

Haberin Devamı

5 BİN 836 ÖĞRENCİ NAKİL YAPTIRDI
Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz, 212 bin 992 öğretmenimiz var. İkinci dönem bu 10 ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. Kurulan çadır ve  konteyner gibi geçici yaşam merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Yani orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarına götürerek sıcak yemeklerini vereceğiz. Ailelerin istemeleri durumunda çocuklarını diğer 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede 71 ilde gerekli  kapasiteyi oluşturduk. Şu ana kadar bu imkandan sadece 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı. Özel öğretim kurumlarımızla istişare ederek yüzde 3 tam burslu öğrenci kapasitesini yüzde 10’a çıkardık. Böylelikle 110 bin 735 ilave kapasite verdik. Bundan da şu ana kadar 2bin 332 bin öğrencimiz yararlandı.

REHBER ÖĞRETMENLERİN SAYISI ARTACAK
Şu an itibarıyla 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışman sahada hizmet veriyor. Bugün itibarıyla bu sayı 5 bine çıkacak. 10 ilde kurulan çadır kentlerde psikososyal destek çadırları oluşturduk. Bu çadırlarda çocuklarımıza destek veriyoruz. Şu ana kadar 355 tane psikososyal destek çadırı kurduk. Cuma gününe kadar 10 ilde psikososyal destek çadır kurulumunu tamamlanacak. 212 bin öğretmenimiz idari izinde onların ders ücretlerinin tamamı ödeniyor. Ücret karşılığı derse giren usta öğretici ve ücretli öğretmenler de deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ücretlerinin tamamını alacak.”

Haberin Devamı

KAMU BİNALARI HİZMETE AÇILIYOR
Malatya’da İlk iki konteyner kentin bin 100 adet konteyner ile hizmet vermeye başladığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Kamu binalarının hasar tespitleri tamamlandı. Binası hasarlı olan kamu birimlerimizi hasarsız olan kamu binalarına taşıyarak kamu binalarımızın hizmete açıyoruz. Artık bütün kamu birimlerimiz Malatya’da hizmet veriyor. Özel mülkiyetteki binaların hasar tespiti devam ediyor. En geç bir hafta içinde tamamı denetlenmiş olacak. Sağlam raporu verilmiş olan binalara vatandaşlarımızın geçip normalleşme sürecinin başlamasını hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!