Havayolu Nasıl Yazılır? Havayolu Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Havayolu Nasıl Yazılır Havayolu Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 12:42

Dilimizde yazılışı karıştırılmakta olan birçok kelime bulunmaktadır. Siz de günlük hayatta kullanılan kelimelerin yazılışı ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Hava yolu kelimesi de yazılışı en fazla karıştırılan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Hava yolu nasıl yazılır? Hava yolu kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Hava yolu kelimesi, birleşik bir şekilde yazılarak sıklıkla hatalı kullanılan kelimelerden birisidir. Hava yolu yazarken bu kelimenin ayrı ayrı yazılması gerekmektedir. Bitişik yazılması durumunda yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. 

 Hava Yolu Nasıl Yazılır? 

 Hava yolu kelimesi yazılışı en fazla karıştırılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Hava yolu kelimesi sıklıkla havayolu şeklinde birleşik olarak yazılarak yazım yanlışı yapılmaktadır. Hava yolu kelimesinin doğru yazılışı ise hava yolu şeklinde ayrı bir şekilde olmalıdır. Hava yolu kelimenin doğru yazılışı hava yolu olarak ifade edilebilir. Havayolu şeklinde bir yazım ise yanlış kabul edilmektedir. 

 Hava Yolu Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Hava yolu kelimesi Türk Dil Kurumuna göre ayrı yazılması gereken kelimeler arasında yer almaktadır. Hava yolu kelimesinin bitişik olarak yazılması durumunda yazım yanlışı yapıldığını söylemek mümkün olacaktır. Hava yolu kelimesinin havayolu şeklinde yazımının yanlış olduğu ifade edilebilir. Bu durumda hava yolu kelimesinin doğru yazılması için ayrı ayrı yazılması gerekmektedir. Hava yolu şeklinde ayrı yazılmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!