Güncelleme Tarihi:
Hastane bahçesinde kurulan sınıfta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 öğretmen görevlendirildi. 15 öğrenci kapasiteli sınıfta çocuklar, doktor ve ebeveynleri nezaretinde derslerini işliyorlar. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akdağ, çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için böyle bir proje hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Depremde bir kısmı el ve ayaklarını kaybeden veya böbrek problemi olan çocuk hastalarımız var. Ayrıca onkoloji ve lösemi hastaları da uzun süre tedavi almak zorunda kalıyorlar. Eğitime de sağlık gibi ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla hastalarımızın yatak başında eğitim alabilecekleri bir süreç başlatıyoruz. Hastane bünyemizde bir sınıf oluşturduk, fiziksel olarak. İçinde tahtaların, sıraların ve masaların olduğu bir alan oluşturduk. Bu ilk günden beri bir hayalimizdi ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın da böyle bir projesinin olduğunu öğrendik. Uzun süredir konuştuğumuz ve bugün realize ettiğimiz sınıfı oluşturduk. Bu hastalarımız evlerinden, yuvalarından uzak kaldığı gibi aynı zamanda eğitimden de uzak kalmış oldu. Bu çocuklara da özellikle bu sınıfımızın çok ciddi bir katkısı olacağını düşünüyorum.”
DİYARBAKIR’DA İLK KEZ YAPTIK
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ise projeyi gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Başhekimimize çok teşekkür ediyorum. Bize imkân tanıdı, fiziki bir ortam sundular. Eğitimlerinden geri kalmamaları için önemli bir protokol oldu. Çocuklarımıza burada en iyi hizmeti sunacağız. Bu bakanlığımızın bütün hastanelerde uygulamayı amaçladığı bir proje. Biz de Diyarbakır’da ilk olarak buna Dicle Üniversitesi Hastanesi’nden başladık. İlk dersimizi burada vereceğiz” dedi.