Güncelleme Tarihi:
Yetişkinlerin kurslara bakış açısı
Hayat boyu öğrenme programlarına katılım oranının düşüklüğünün nedenlerinden birinin programların yeterince yaygınlaştırılamaması olabileceğini belirten Biçerli, bunu önlemek için bakanlığın "Okullar Hayat Bulsun" gibi bazı projeler yürüttüğüne dikkati çekti.
Yetişkinlerin belli bir yaştan sonra kurslara ve kişisel gelişime çok olumlu bakmadıklarını anlatan Biçerli, bunun mücadele edilmesi gereken sosyolojik bir olgu olduğunu belirtti.
Geçen yıl 3 ilde başlattıkları "Öğrenme Şenlikleri"ni bu yıl 22 ilde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildiren Biçerli, "Öğrenme şenlikleriyle vatandaşlarda kurs alma, faaliyetlere, seminerlere katılma olgusunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Ümit ediyorum, yakın gelecekte Avrupa standartlarına ulaşacağız" diye konuştu.
Halk eğitimde uzaktan eğitim
Biçerli, uzaktan eğitim metodolojisini yetişkin eğitiminde, özellikle "Hayat boyu öğrenmede" kullanmak istediklerini dile getirdi.
"Yeni bir kuşak geliyor. 'Milenyum' kuşağı" diyen Biçerli, şöyle devam etti:
"Bu kuşağın eskisi gibi çok fazla vakti yok. Bu kuşak, eski kuşaklara nazaran teknolojiye çok çok daha hakim. Daha sabırsızlar. Dolayısıyla 20 yıl sonrasının projeksiyonunu yaptığınızda bugünün çocuklarını, o günün gençlerini binalarımıza, halk eğitim merkezlerine çekebilmek o kadar kolay olmayacak. Bu görüşten hareketle uzaktan eğitim sistemini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bunun pilot çalışmalarını yapıyoruz. İlk sertifikasyonunu önümüzdeki günlerde yapacağız."
Liderlik eğitimi ile ilgili uzaktan eğitim programı açtıkların, "Hayat Boyu Öğrenme TV" ile eğitimlere vatandaşın istediği zaman ve istediği şekilde ulaşabilmesini mümkün kılmaya çalıştıklarına işaret eden Biçerli, uzaktan eğitime masa üstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra tabletlerle de erişimin gerçekleşeceğini kaydetti.