Hak-İş'ten mesleki eğitim projeleri

Güncelleme Tarihi:

Hak-İşten mesleki eğitim projeleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 10:39

Hak-İş ve konfederasyona bağlı sendikalar, istihdamın artırılması konusunda mesleki eğitimin öneminden hareketle, son bir ayda 7 ayrı mesleki eğitim projesi başlattı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, işçilerin kaliteli ve vasıflı hale getirilerek, günün ileri çalışma koşullarına adaptasyonunu sağlamak için başlatılan projelerin üçü Hak-İş tarafından Konya, Ankara ve Karabük'te, ikisi konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası'nca İstanbul ve Denizli'de, biri Öz İplik-İş Sendikası'nca Kayseri'de, biri de Çelik-İş Sendikası'nca Karabük'te yürütülüyor.
Konfederasyon yetkilileri, mesleki eğitim projelerinin il ve sayı bakımından artırarak devam ettirmeyi planladıklarını bildirdiler.

Başlatılan projeler ve amaçları şöyle:
“-İş Kanunu'nun Etkin Uygulanmasında İkili Sosyal Diyalog Modeli Oluşturma Projesi: Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile birlikte yürütülen projeyle, iki temel sosyal ortağın, çalışma hayatının tüm aktörlerini ilgilendiren İş Kanunu'nun etkin uygulanmasında bir çözüm yaklaşımının modelleştirilmesi amaçlanıyor.
-Sosyal Diyalog Yoluyla Belediyelerde İşyeri Bilgilendirme ve Danışma Konseyleri İçin Özgün Model Oluşturma Projesi: Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen projeyle, ikili sosyal diyaloğun işletilmesinde büyük önem taşıyan “iş yeri bilgilendirme ve danışma konseyleri” konusunda AB uygulama ve önerileri inceleniyor. Projeyle, Türkiye'ye özgü bir modelin geliştirilmesi ve prototip olarak uygulanması hedefleniyor.
-Mesleki Eğitim, Mesleki Yeterlilikler ve Ray Teknolojisi Uluslararası Sempozyumu: Karabük'te hayata geçirilecek projenin iki ana hedefi bulunuyor. Bunlardan birincisini mesleki yeterlilik konusunda duyarlılığın artırılması, ikincisini de ray teknolojisinin geliştirilmesi yoluyla istihdamın artırılmasına katkı sağlanması oluşturuyor.
-Afet Stratejisi İşletim Paketi Yöneticisi Eğitim Projesi: Hizmet-İş Sendikası'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü projeyle İETT otobüs şoförlerine güvenli sürüş tekniklerinin öğretilmesi, ayrıca olağanüstü şartlarda görev almaya hazırlanmaları hedefleniyor.
-İşsizlikle Mücadelede Yerel Yönetimlerle Sosyal Ortaklıklar Kurma Projesi: Hizmet-İş Sendikası'nın Denizli Belediyesi ile beraber yürüttüğü proje kapsamında, kent konseyleri kurularak, işsizlikle mücadelede yeni ve etkili bir model oluşturulması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

-Sosyal Diyalog Yoluyla Tekstil Sektöründeki Kadınların Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Projesi: Öz İplik-İş Sendikası'nın Kayseri Kocasinan Belediyesi ile yürüttüğü projenin amacı, kadınların iş gücüne katılım oranlarını artırmak için destekleyici bir model oluşturulması.
-Sosyal Diyalog Yoluyla Yenilikçi Mesleki Eğitim Programlarının Oluşturulması Projesi: Çelik-İş Sendikası'nın Karabük Belediyesi ile ortaklığında, TCDD ve MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü iştirakiyle yürütülen projeyle ray inşaatı (ray döşeme) alanında mesleki eğitim programları ve modülleri hazırlanması amaçlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!