Güncelleme Tarihi:
Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan çalışmayla verilecek yoğunlaştırılmış telafi eğitimi kapsamında Diyarbakır'a gelen öğrenciler yurtlara yerleştirildi. Yenişehir ilçesindeki bir okula sabah saatlerinde gelen öğrenciler, başvuru evrağını okul idarecilerine teslim etti.
8’inci sınıf öğrencisi kızını okula kaydettiren Sait Beyazıt, çocuğunun iki aydır okula gidemediğini anlattı. Sur'daki evlerini terk ettiklerini, kızının da eğitimden geri kaldığını belirten Beyazıt, "Kızım kendi imkanlarıyla derslerini çalıştı. Buradaki telafi eğitimiyle açığını kapatacağını tahmin ediyoruz. Biz okuyamadık ama çocuğumuzun eğitimini tamamlaması için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Kardeşini okula kayıt ettirmeye gelen lise öğrencisi Helin Aryu da yaşadıklarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, çoğu zaman da okula gidemediklerinden derslerinden geri kaldıklarını anlattı.
8’inci sınıf öğrencisi Abdurrahman Polat ise, TEOG sınavına yeteri kadar hazırlanamadıklarını dile getirdi.
Sur'dan geldiğini anlatan Polat, "Eğitimden mahrum kaldık, evimize gidemedik, ders çalışamadık. Mecburen akrabalarımızın yanına gittik ama orada da çalışamadık. Elektrik ve su yoktu. Bizim evimiz Sur içindeydi, şu an kesin yıkılmıştır. Kardeşim de okula gidemedi" dedi
Yunus Gezginci de telafi eğitimleriyle eksiklerinin gidermek istediklerini, eğitimlerin faydalı geçeceğine inandığını söyledi.
Şırnak’tan Mardin’e telafi eğitimi
Şırnak'ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS’ye girecek öğrenciler Mardin’in Midyat ilçesinde yurtlara yerleştirildi.
Eğitimden mahrum kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan çalışmayla yoğunlaştırılmış telafi eğitimi kapsamında İdil'den 482 öğrenci Midyat'a geldi.
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat Fen Lisesi erkek ve kız öğrenci yurtlarına yerleştirilen öğrencileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi, onlara kitap hediye etti.
Miroğlu, buradaki eğitimin öğrencilere fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Toplumların ve insanların hayatında bazen beklenmedik hadiseler olabildiğini anlatan Miroğlu, "Bu olaylar da bir gün bitecek ve siz tekrar eğitim ve öğretiminize çok daha iyi şartlarda devam edeceksiniz. Devletin imkânları her zaman sizin arkanızda olacak. Türkiye’nin silahla, şiddetle çözülebilecek bir meselesi yoktur" diye konuştu.
Miroğlu, öğrencilere Nobel Kimya Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısını örnek almasını istedi.
Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da iki merkezde öğrencilerin eğitim-öğretim göreceklerini, çocuklara en iyi hizmeti verebilmek için seferber olduklarını dile getirdi.
12’nci sınıf öğrencisi Pınar Örüç ise silah seslerinden kurtuldukları için mutlu olduklarını dile getirdi. Herkesin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Örüç, öğretmenlerine teşekkür etti.
Aynı sınıf öğrencisi Sümeyye Akay da İdil’de çok zor şartlar altında yaşadıklarına işaret ederek "Midyat’ta gelerek eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bu telafi eğitimi bizim için bir fırsattır. Okuyarak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Açığımızı kapatabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Öğrencilerin telafi eğitimlerinin 10 gün süreceği bildirildi.