Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 14:42

2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) 15.45’de başlayacak. 130 bin 523 adayın gireceği sınav, 120 dakika sürecek. Sınavı muhabirimiz Seda Nur Başpınar'la İstanbul'da Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yine dakika dakika takip ediyoruz.

Haberin Devamı

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler
YDT ile birlikte 2021 YKS maratonu sona erdi. Yabancı dil alanında tercih yapmak isteyen adaylar, YDT'de çıkan uzun paragraf sorularının kafa karıştırdığını, çeviri sorularında ise iki şık arasında kaldıklarını söylüyor.

Mehmet Poyraz: Daha başarılı olabilirdim, ben iyi bir örnek değilim. TYT'de Matematik çalışmak dışında bir eforum olmadı. Yabancı dil sorularının kolay olduğunu düşünüyorum. Sadece çevirilerde aşırı benzerlik olması soruları anlaşılmaz kılıyor. Bir kelimelik bir fark ararken insanın kafası karışıyor. Boşluk doldurmalar diğerlerine göre daha kolaydı.

Çağla Taboğlu: Beklediğimden daha zordu ama genel anlamda iyiydi. Paragraf sorularını başlıklı sormuşlar, bu tarz sorular genelde 1 tane çıkıyordu bu sefer 2 tane sormuşlar. Kelime sorularında biraz arada kaldım, onlar beni biraz geriye atabilir. TYT'de kendimden beklediğim performansı gösterdim. Umduğumu bulacağımı düşünüyorum.

Duru Uzun: Denemelere girdiğimizde böyle olmuyor, sınav çok daha başka çok daha zor. Özellikle paragraf sorularında zorlandım. TYT Matematikte çok zorlandım, Türkçem iyiydi. Hatta sınavdan çıkınca arkadaşlarımın "Türkçe çok zordu." dediğine şahit olunca kendimden şüphe ettim. Bütününe baktığımda sınavım iyi geçti. Umarım hislerim beni yanıltmaz.

Haberin Devamı

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler
Yabancı dil alanında tercih yapacak olan adaylar için sınav başladı. Görevliler kalabalığın oluşturabileceği herhangi bir gürültünün önüne geçmek için, velilerden bahçeden mümkün olduğunca uzakta beklemesini rica etti.

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler
15.30'ta sınav binalarının kapıları kapandı. Sınava geç kalan adaylar görevlilere "Sadece 1 dakika geçti, lütfen içeri alın" diye rica da bulunsa da fayda etmedi. Sınava giriş hakkını ucu ucuna kaybeden adaylar, sınav binasının bulduğunu bahçeden ayrıldılar. Veliler bekleme süresini kendi aralarında sohbet ederek değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler
Girişe yerleştirilen maske ve dezenfektanları kullanan adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınav salonlarında yerlerini almaya başladılar.

Gün boyu dakika dakika tüm gelişmeler

YKS'nin son basamağı olan Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar sınav binasına gelmeye başladı. Adaylardan bazıları güvenlik kontrolünden geçmeden önce sınav binasının bahçesinde son kez kelime ezberleme egzersizleri yapıyor. Refakatçi olarak gelen velilerin heyecanlı bekleyişi ise okul bahçesinin dışında sınava bir saat kala başladı.

BAKMADAN GEÇME!