Gizli Figanlar Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Gizli Figanlar Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 17:04

Edebiyatımızda yer alan birçok önemli eser bulunduğunu söylemek mümkündür. Edebiyatımızda yer alan Gizli Figanlar isimli eseri duyan kişiler ise yazarı ve eserin özellikleri hakkında bilgi edinmek istemektedir. Gizli Figanlar kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri nelerdir? Gizli Figanlar eseri ile ilgili tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Gizli Figanlar isimli eser Süleyman Nazif tarafından yazılmış olan bir şiir kitabı olarak ifade edilebilir. Gizli Figanlar, 1906 yılında basılan bir şiir kitabı olarak bilinmektedir. Süleyman Nazif tarafından Kahire'de çıkarıldığı bilinmektedir. 

 Gizli Figanlar Kimin Eseri ve Kimin Tarafından Yazılmıştır? 

 Gizli Figanlar isimli şiir kitabı, Süleyman Nazif tarafından yazılmıştır. Aynı zamanda Gizli Figanlar şiir kitabı, Süleyman Nazif tarafından yazılmış olan ilk şiir kitabı olarak da ifade edilebilir. 31 sayfadan oluşmakta olan şiir kitabının içerisinde 15 şiir olduğunu söylemek de mümkündür. 

 Gizli Figanlar Konusu 

 Gizli Figanlar isimli eser bir şiir kitabı olarak bilinmektedir. İçerisinde 15 farklı şiir yer almaktadır. Şiir kitabı içerisinde yer alan şiirlerin her birinin ise farklı bir konuya sahip olduğunu söylemek mümkündür. İçerisinde şairin bireysel konuları veya toplumsal konuları işleyen şiirlerinin bir arada bulunduğu da görülebilir. Gizli Figanlar şiir kitabı içerisinde hem bireysel konular hem de toplumsal konular ele alınmıştır. 

Haberin Devamı

 Gizli Figanlar Özeti 

 Gizli Figanlar isimli eser bir şiir kitabı olarak ifade edilebilir. 

1- Gece 

2- Gazel

 3- Şarkı

 4- Gazel

 5- Şâb-ı Muhtazır

 6- Ey Ebnâ-yı Vatan

 7- Gazel 

8- Bir Bezm-i Tarabda 

9- Ah Bilmem Ki 

10- Bigâneler 

11- Temenniyât-ı Âşıkâne

 12- Gazel 

13- Tesâvir-i Beşer 

14- İkinci Çehre 

15- Üçüncü Çehre

 Şiirlerin her birinin konusunun farklılık gösterdiğini söylemek mümkün olmaktadır. Süleyman Nazif tarafından yazılmış olan Gizli Figanlar isimli şiir kitabında hem bireysel konular hem de toplumsal konular işlenmiştir.

  Gizli Figanlar Şiirinin Türü ve Özellikleri

  Gizli Figanlar şiir kitabı içerisinde 15 farkı şiir yer almaktadır. Şiirler hem Tanzimat dönemi edebiyatından hem de Servet-i Fünun dönemi edebiyatından izler taşımaktadır. Şiirlerinde kullandığı dil hem sanat sanat içindir görüşüne uygunluk taşırken hem de sanat toplum içindir düşüncesine uyum sağlamaktadır. Gizli Figanlar isimli eserin türü ise şiir kitabı olarak ifade edilebilir. Gizli Figanla 1906 yılında Kahire'de basılmış olan bir şiir kitabı olarak bilinmektedir. Şiirlerin her biri kitabın basımından 10 yıl önce tamamlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!