Genç girişimciler projelerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimciler projelerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 16:48

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında girişimci öğrencilerin inovasyon odaklı projeleri sergilendi.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent'te kurulan, Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM)'de düzenlenen etkinlikte, girişimci öğrenciler özellikle yapay zekâ destekli projelerinin sunumunu yaptı ve soruları yanıtladı. Etkinliğe Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

'YENİLİKÇİ GENÇLERİN YETİŞMESİNE DESTEK SAĞLIYORUZ'
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, şunları söyledi; “Bakanlık olarak "Türkiye Yüzyılı'nın eğitimin yüzyılı" olması hedefiyle sanayi, bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeleri eğitimle bütünleştirdik. Okulları, teknolojiye uyumlu standartta ve kalitesi yüksek hâle getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerin TÜBİTAK projelerine ve TEKNOFEST etkinliklerine katılımını destekliyoruz. Hayat boyu öğrenmenin dijital portalı HEMBA'yı her geçen gün geliştiriyoruz. Yeni fikirler önce gençlerimizin zihinlerinde şekillenmektedir. Bakanlığımızca bu şiarla, millî ve manevi değerlerinin bilincinde yenilikçi gençlerin yetişmesi için gerekli teşvik ve desteği sağlıyoruz.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ 
Yapay zekâdan, eğitim teknolojisinden yararlanmak artık günümüzün bir gerçeği olmuştur. Pandemiyle bu gerçekle yakından tanıştık ve derslerimizi bu şekilde dizayn etmeye başladık. Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bunları ülke geneline yayarak, tüm ders alanları içinde etkileşimli tahtaları daha da aktif kullanacağız. Bu kullanım alanlarını yenilikçi, inovatif teknolojilerle geliştireceğiz.”

EĞİTİMDE KÜRESEL OYUNCULAR ÇIKARACAĞIZ
YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı ise yeni yüzyılın, girişimciliğin yüzyılı olduğunu vurgulayarak; "Şu anda parası olan, hayali olan herkes, fikrini son kullanıcıya ulaştırabilecek insanların peşinde. Bakanlık olarak girişimci olabilecek gençlerimize, eğitim alt yapısı ve imkân vermek için çalışıyoruz. ETKİM'de KOSGEB ve ODTÜ Teknokent'le beraber eğitim alanında fikri olanlara laboratuvar imkânı sunuyoruz. Bu merkezle, Türkiye'den dünyaya eğitim alanında küresel oyuncular çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ise; "Genç girişimcilerin Cumhuriyet'in değerlerini koruyarak, yaratıcılıklarını da kullanarak ülkemizi daha da ileri taşıyacaklarından eminim" dedi.

BAKMADAN GEÇME!