Güncelleme Tarihi:
Üniversitenin Gölbaşı Yerleşkesi’ nde 59 bin metrekare açık, 20 bin metrekare kapalı alana sahip Gazi Teknopark’ta 50’ nin üzerinde firma ve 1000’ in üzerinde çalışan faaliyette bulunacak.
Teknopark’ ta başta tıp teknolojisi, mekatronik ve bilgi teknolojileri olmaz üzere çeşitli disiplinlere hitap eden, üniversite-sanayi işbirliği mekanizmaları ve kurumlarını barındıran bir ortam sunulacak.
Uluslararası düzeyde teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara, araştırmacılara ve akademisyenlere sunacağı olanaklarla oldukça önemli bir yere sahip olacak Teknopark projesi, üniversitedeki bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesini de sağlayacak.
Amacı Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkıda bulunmak olan ve ülkemiz teknolojisi ve eğitimine büyük katkı sağlayacak Gazi Üniversitesi Teknopark’ın açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı, Sayın Zafer Çağlayan yaptı.
Çağlayan açılış kurdelesini keserken “Dünyadaki teknoparkların gelişim hızıyla kıyaslandığında, ülkemizde 5 yıl gibi kısa sürede ve kısıtlı kaynaklarla ulaşılan sonuçların oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Teknoparklarımız bünyelerinde geliştirilen proje sayısı, ihracat miktarı, yabancı yatırım miktarı, alınan patent sayısı gibi göstergelere bakıldığında çok ciddi ilerlemeler kaydedildiğini söyleyebilirim. Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan teknoparkın ülkemizin teknolojik ve ekonomik kalkınmasında üzerine düşen görevi en iyi şekilde gerçekleştireceğine kuşkum yok.” şeklinde konuştu.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç ise istihdama dikkat çekerek “Dünyada başarılı üniversitelere baktığımızda, bir çoğunun kendi bünyesinde veya yakınında yer alan teknoparklarla işbirliği içerisinde olduğunu görüyoruz. Dünya çapında başarılı bir eğitim kurumu olmayı hedefleyen üniversitemiz, bu amacına ulaşabilmek için sadece kendi teknoparkı ile değil yakınındaki diğer teknoparklarla da işbirliği içerisinde olacak, üniversitemiz ve teknopark firmaları arasında işbirliklerini teşvik etmek için büyük çaba harcayacaktır. Üniversitemiz açısından teknoparkın sağlayacağı ekonomik getiriden çok daha önemli olan husus sanayi ile daha yakın ilişkiler kurulması yoluyla üniversitemiz bünyesindeki araştırmaların teorik düzeyde kalmadan sanayinin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilebilmesi için uygun bir ortam yaratılmasıdır” dedi.