Gastronomi öğrencilerine mimari pasta dersi

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi öğrencilerine mimari pasta dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 12:00

Dünyaca ünlü pasta şefi Dinara Kasko’nun, mimari modellemeleri 3D yazıcılarla kalıplara aktararak yaptığı pastalar, gastronomi öğrencilerine atölye dersi oldu.

Haberin Devamı

Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık öğrencilerinin katıldığı programda Rus Şef Ksenia Foksha, pastaların modelleme süreci, kullanılan malzemeler ve yapılış tarifini örnek pasta yapımı eşliğinde anlattı.

Atölye katılımcıları, en çok beğeni toplayan mimari pastalardan Cloud, Cluster ve Heart Cake’in yapılış sürecini gözlemlerken  Pasta Şefi Foksha, katılacakları uluslararası yarışmada Türk lezzetlerini tanıtacak olan gastronomi öğrencilerin yaptıkları tatlıları tadarak görüş ve önerilerini paylaştı. Atölye, yapılan pastaların tüm katılımcılar tarafından birlikte tadımıyla sona erdi. 

BAKMADAN GEÇME!