Güncelleme Tarihi:
KOROYA SEÇEREK ALIYORUZ
Rock Korosu, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü’nün üç korosundan biri. Rock, caz ve klasik korosu bulunan kulübe isteyen öğrenciler üye olabiliyor. Koroya ise seçilerek girebiliyorlar. 26 kişiden oluşan toplulukta mühendislik, fen-edebiyat ve eğitim fakülteleri gibi farklı alanlardan öğrenciler yer alıyor. 1994’ten beri faaliyet gösteren koroyla ilgili Koşar, şunları söylüyor:
“Koroyu hobi olarak, amatör bir şekilde yapıyoruz. Kendi aranjmanlarımızı kullanıyoruz. Dinamik bir koro, sürekli yenileniyor, yeni insanlara aktarılıyor. Katılmak isteyenlerin belli armoni, solfej bilgisini ölçüyoruz. Nota bilmeyenler, nota okumayı öğreniyor. Amatör ruhla profesyoneli yakalamaya çalışıyoruz.”
Çalışmaları okul saatleri dışında yaptıklarını belirten Koşar, “Özveri, çalışma isteyen bir şey ama insanlar sevdiği zaman böyle bir uğraş zor gelmiyor” diyor.
Topluluğun Cem Karaca’dan Queen’e, Depeche Mode’a kadar geniş bir müzik yelpazesi var. Şarkıların seçiminde ise herkes söz sahibi:
“Şimdiki şefimiz Sinay Mollamustafaoğlu. Şu an Barış Manço’nun ‘Kara Sevda’ ve Depeche Mode’un ‘Enjoy The Silence’ şarkılarının üzerinde çalışıyoruz. mor ve ötesi aranje çalışmalarımız var. Bu seneninbaşında mor ve ötesi’nin Boğaziçi’nden çıkmış olmasını da düşünerek, grupla aranjelerimizi gerçekleştirerek ortak konser versek ne güzel olur diye düşündük. Böyle bir proje fikrimiz de bulunuyor.”
BU KADARINI BEKLEMİYORDUK
Koşar, Sir Ian McKellen’in duygulandığı anı ve sohbetlerini ise şöyle anlatıyor: “Kendi hazırladığımız, önceki dönem konserlerimizde de söylediğimiz, repertuvarımızda olan bir şarkıydı.
McKellen’a bir jest yapmak istedik. Filmin müziklerinden oluşan bir şarkı söyledik. Sözleri duyunca bayağı duygulandı, biz de onu görünce duygulandık. Ardından geldi ve hepimizi tebrik etti. Böyle bir tepki beklemiyorduk, tebrik eder geçer, diye düşünüyorduk. Beklediğimizden de çok ilgi gösterdi. Bizi çok mutlu etti, kendisi de mutlu görünüyordu. Kısa süre sohbet ettik. Fotoğraf çekildik. Ne kadar duygulandığından bahsetti. Kolundaki Elf alfabesince (film kahramanlarının konuştuğu dil) yazılmış 9 rakamının olduğu dövmesini gösterdi. Onun Yüzüklerin Efendisi’ndeki yüzüğü taşıyan 9 kişiyi sembol ettiğini söyledi. Söyleşideki konuşmasında da bizi büyülemeye devam etti. Oyunculuk geçmişinden bahsetti. Rollerini canlandırdı. Filmlerini çekerken yaşadığı olayları anlattı.”
Koro üniversitelerde ve farklı şehirlerde de konserler veriyor. 22 Nisan’da ise Chromas Koro ile birlikte İstanbul Şişli’deki St. Esprit Kilisesi’nde konsere katılacak. Koşar, yazın düzenlenecek, yurtdışındaki bir festivalde de Türkiye’yi temsil etmek istediklerini belirterek buna hazırlandıklarını söyledi.