Güncelleme Tarihi:
Afyonkarahisar’da 2009 yılında dünyaya gelen Melis ve Sena, jeoloji mühendisi Selçuk ve kimya mühendisi Huriye Altıntuğ’un üç çocuğundan ikisi. Atatürk İlkokulu’nda aynı sırada okuma yazma öğrenen ikizler, Şemsettin Karahisari Ortaokulunda da gelecek hayallerini birlikte kurdular. Daha 6’ncı sınıftayken, “aynı liseye gidebilmek için LGS’de aynı puanı tutturmamız lazım” diye düşündüler. Ama sonra, gidecekleri bu okulun iyi bir okul olması için yüksek bir puan hedeflemeleri gerektiğine karar verdiler. En sonunda da, ‘neden ikimiz de LGS şampiyonu olmayalım’ dediler ve hedefe kilitlendiler. Tek hedef şampiyonluk, Galatasaray Lisesi ise ortak hayalleriydi. Sınava hazırlık aşamasında birbirlerinin açıklarını kapatarak bir ‘takım oyuncusu’ gibi çalıştılar. Bu çalışmanın meyvesini ortak hayallerine ulaşıp Galatasaray Lisesi’ni kazanarak aldılar.
AYNI KİŞİ GİBİYİZ
Galatasaray’daki hazırlık sınıfının ilk dönemini birlikte başarıyla tamamlayan şampiyon ikizlerden Melis, kardeşiyle birlikte yürüdüğü eğitim ve hayat yolculuğunu şöyle anlatıyor: Aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri yapıyor ve aynı şeylerden zevk alıyoruz. Küçüklükten beri aynı kişi gibiyiz aslında. Farklı noktalarımız sınava hazırlanırken ortaya çıktı. Ben Sena’dan daha disiplinliyim diyebilirim. LGS’ye hazırlanırken programı yapan, ‘hadi ders çalışalım’ diyen taraf bendim. Sena ise ‘biraz daha kafayı dağıtalım’ diyen taraftı. Ben biraz daha sertken o daha yumuşaktı ve dengeyi böyle kurduk. Birbirimizi, öğrenerek ve eğlenerek tamamladık diyebilirim.
SEÇENEK ÇOKTU AMA TEK HEDEF VARDI
Galatasaray Lisesi başından beri aklımızda olan okuldu. 500 tam puan alırsak nereye gideriz diye birbirimize sorduğumuzda ikimiz de Galatasaray Lisesi diyorduk. Şampiyon olduktan sonra da başka hiçbir yer de düşünmedik. Şimdi hayal ettiğimiz okuldayız.
BİRİMİZ KAZANAMASA GALATASARAY’A GELMEZDİK
“Sürekli birbirimize destek olduğumuz için ayrılmak istemiyorduk” diyen Sena ise şöyle konuştu: “İkimiz de hedeflerimizi ortak belirledik ve birlikte çalışmanın çok faydasını gördük. Bu nedenle tercihlerimiz de aynıydı. Galatasaray Lisesi’nin tarihi ve binası çok ilgimizi çekiyordu. Eğitimi kalitesini ise yaşadıkça daha iyi anlıyoruz. Ama ikimizden biri Galatasaray’ı kazanamasaydı, diğerimiz gitmezdi ve Afyon’da yine beraber okurduk muhtemelen.
TEK İPUCU SENA’NIN SOLAK OLMASI
Galatasaray’da herkesin bir lakabı olur. Bize de hemen üst devreler bir lakap taktı. İkiz olduğumuz ve hiç ayrılmadığımız için ‘Edi ile Büdü’ diyorlar. Arkadaşlarımız artık ayıt etmeye başladılar ama öğretmenlerimiz henüz tam olarak kimin kim olduğunu anlayamıyor. Melis’in çenesinde küçük bir ben var. Bir de Melis sağlak, ben solağım. Ancak öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız bizi sıklıkla karıştırdıkları için artık bizi ayrı sıralarda oturtuyorlar.
ÜNİVERSİTEDE DE AYRILMAK İSTEMİYORUZ
Meslek hayali ikimiz için de henüz net değil. Üniversitede yollarımız belki de ayrılabilir ama yine birlikte okumak güzel olur. Ortak hayalimiz yurt dışında iyi bir üniversiteye birlikte gitmek.”
ŞAMPİYON İKİZLERDEN LGS TAVSİYELERİ
2023 LGS’nin 562 şampiyonu arasında yer alan Melis ve Sena, yaklaşan sınav öncesi bu seneki adaylara şu tavsiyeleri verdi:
“Bizim şampiyonluk yolculuğumuzda başarı anahtarı aslında çalışmaya erken sınıflarda başlamış olmaktan geçiyor diyebiliriz. Bu nedenle bizce son sene vites artırmaktansa planlı ve uzun soluklu çalışma en iyisiydi. Ama sınava az bir zaman kala en önemli nokta strese yenilip dikkat ve motivasyon kaybı yaşamamak. Adaylara soru sayısı odaklı değil süre odaklı çalışmalarını tavsiye edebiliriz. Biz öyle yaptık.”