Flaşör nedir, nasıl bağlanır ve nasıl çalışır? Flaşör devresi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Flaşör nedir, nasıl bağlanır ve nasıl çalışır Flaşör devresi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 15:46

Flaşör, gün boyunca güneş enerjisi depolayarak gece kullanan aydınlatma sistemidir. Arabalarda dörtlü sinyal lambalarını çalıştırmaktadır. Güneş enerjisini depolayarak gerekli olduğunda kullanan Flaşör düzeneği hava koşullarıyla UV ışınlarına karşı dayanıklı ürünlerdir. İşte Flaşör nedir? Nasıl bağlanır ve nasıl çalışır? Flaşör devresi nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Flaşör, aydınlatma sistemidir. Güneş enerjisini depoladıktan sonra ihtiyaca göre aydınlatmakta kullanabilmektedir. Arabalarda bulunan flaşör sistemi ise hayati önem taşıyan bir aydınlatma sistemidir. Dörtlü flaşör olarak bilinen sistem arabalarda arkadan gelen sürücüye acilen yavaşlıyorum bilgisi vermektir.

 Flaşör Nedir? Nasıl Bağlanır ve Nasıl Çalışır?

 Flaşör güvenlik amaçlı aydınlatma düzeneğidir. Araçlarda tüm sinyal lambalarını aynı anda yakıp söndürerek trafikte bulunan sürücüleri uyarmaktadır. Flaşör düzeneğinde artı kutup eksi kutup ve L terminalleri bulunmaktadır. Dörtlü flaşör olarak bilinmektedir ve hayati önem taşımaktadır. Flaşör terminallerinden + kutup akünün artı ucuna, eksi kutup eksi ucuna bağlanarak kurulum yapılmaktadır. L ise lambaları temsil etmektedir. Sinyal girişine bağlanmaktadır. İki tür flaşör düzeneği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Biri +kutup, eksi kutup ve L terminalleri bulunan diğeri ise artı eksi ve P ucu bulunan sistemdir. Genellikle flaşör, güneş enerjisiyle çalışmaktadır. Gün içinde bünyesine depoladığı elektrik enerjisini akşam aydınlatma ihtiyacında kullanmaktadır. Arabalarda dörtlü flaşör olarak tanınan düzenek +, - ve L kutuplarının gerekli alanlara bağlanmasıyla çalışmaktadır.

 Sistem kurulumu tam olarak etkinleştiğinde ikaz lambaları ve dörtlü flaşörler olarak çalışmaktadır. Flaşör fonksiyonu etkinleştirildiği zaman aracın tüm sinyal lambaları yanıp sönmekte ve sistem çalışması kontrol panelinde de gözlemlenebilmektedir. Park etme sırasında, kaza anında ya da zorunlu duruş gerektiğinde dörtlü flaşör kullanılması gerekmektedir. Dörtlüler ve sinyal lambaları kontrol panelinde gözlemlenebilmektedir.

 Flaşör Devresi Nasıl Yapılır?

 Flaşör devresi kolaylıkla kurulabilmektedir. Fakat konusunda profesyoneller tarafından kurulmalıdır. L kutbu ikaz kolu girişine bağlanır. Eksi kutup şaseye + kutup + uca bağlanmaktadır. 12 v ampul kullanılması uygundur. İkinci terminal ise – uç akünün – kutbuna + uç ise akünün + kutbuna bağlanmaktadır. Sağ ve sol kutup bağlantıları kurularak sistem kontrol edilmelidir. Flaşörler arabalarda, dörtlüler olarak anılmaktadır. Flaşör düzeneği, otomobiller, traktörler ve motosikletlerde güvenlik sistemi olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Etkinleştirilen flaşör sisteminde kombine gösterge tablosunda bulunan sinyaller yanıp sönecektir. Dörtlüleri yakmak olarak bilinen flaşör uyarı sistemi, park etme anında, kaza anında ve önünde trafik kazası yaşandığında kullanılmaktadır. Hayati önemi bulunan flaşör sistemi araçlarda kusursuz çalışmalıdır. L kutbu flaşör düzeneğinde lambayı temsil etmektedir. Kurulumu tamamladıktan sonra ikaz lambaları ve dörtlü flaşörleri çalıştırabilirsiniz. Flaşörler arabalarda, motosikletlerde, traktörlerde güvenlik sistemi olarak kullanılmaktadır.

 Farklı şekillerde bulunan flaşörler gruplara ayrılmaktadır. Volt birimine göre, terminal pozisyonuna göre, Almanya hariç, terminal işareti ve pozisyonlarına göre, çalışma tekniğine göre, montaj şekli ve ikaz lambası algılama teknolojisine göre gibi pek çok çalışma ve tanımlama sistemi bulunmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!