Fizik Olimpiyatı'nda altın madalya Türk öğrenciye

Güncelleme Tarihi:

Fizik Olimpiyatında altın madalya Türk öğrenciye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 10:21

Bursa Özel Nilüfer Lisesi öğrencisi Onur Örnek, 38. Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda (IPhO) altın madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Haberin Devamı

Fizik olimpiyatları tarihinde Türkiye'ye 3. altın madalyayı kazandıran Örnek'e olimpiyat şampiyonluğunun ardından ÖSYM. 24 ek puan verecek.

Şampiyon öğrenci, bu puanlarla ÖSS'de Sayısal 2 puan türünde Türkiye birinciliğine yükselecek. İran'ın Isfahan kentinde düzenlenen ve 75 ülkeden 375 öğrencinin katıldığı Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda Türkiye rüzgârı esti. Her yıl ÖSS ve OKS'de çıkardığı derecelerle adından söz ettiren Özel Nilüfer Lisesi öğrencisi Onur Örnek 1 altın, 1 bronz 3 de mansiyon ödülünü Türkiye'ye getirdi. Olimpiyat şampiyonu genç, hocaları ile birlikte aşama aşama kaydettikleri başarılarla buraya kadar geldiğini kaydetti. Yaz tatillerinde bile sıkı bir şekilde olimpiyatlara hazırlandığını belirten Örnek, Türkiye milli takımına seçilebilmek için yaşadığı zorlukları anlattı. Zaman gazetesi'nin haberine göre Örnek, "Sınav esnasında biraz heyecanlandım; ama zorlanmadım. Önceki yıllara göre kolay gibiydi. Bundan sonraki amacım, lisans ve lisansüstü eğitimimi ABD'de iyi bir üniversitede yapmak. Fizik alanında akademisyen olmak istiyorum." dedi. Nilüfer Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mehmet Karagöllü, ÖSS'de Fatih Karataş'ın birinciliğinin yanı sıra Onur Örnek'in de olimpiyat derecesiyle gurur duyduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!