Güncelleme Tarihi:
Okulda kurulan ekmek fabrikasının eğitim-öğretim yılının açılması ile başladığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin çalıştığı ekmek fabrikasında, vardiya usulüne geçildiği takdirde günlük 50 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılabileceğini belirtti. İlk etapta günlük 7 bin ekmeğin üretildiğini ve bu sayının ilerleyen günlerde 10 bine çıkacağını ifade eden Kökrek, hayata geçirilen proje ile amacın öğrencilere üretim kültürünü aşılamak olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde hayata geçirmeyi düşündüğü proje kapsamında Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlattıklarını kaydeden Kökrek, "Burada kurduğumuz ekmek fırını, vardiya usulüne geçildiği takdirde günlük 50 bin adet ekmek üretim kapasitesine sahip bir fırın. Şu anda ilk başlangıç olduğu için günlük 7 bin ekmek üretiyoruz. Ancak önümüzdeki günlerde kapasitesini arttıracağız. Bu okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz üreterek okuyorlar. Üreterek yetişiyorlar. Bu projede buna aynı zamanda katkı sağlayacak. Öğrencilerimiz mezun olduklarında burada üretim yaptıkları için aldıkları diplomalarla çok rahat iş bulabilecek ya da kendi işlerini kurabileceklerdir. Bu fırınlarda öğrencilerimiz çalışıyor ve öğrencilerimiz üretim yapıyor. Bunun yanında asgari ücretin üçte biri kadar ücrette alıyorlar. Malum pandemi nedeniyle dünya bir gıda krizi ile karşı karşıya kaldı. Bizde üretimin önemini bir kez daha gördük ve öğrencilerimize üretme kültürünü aşılamayı kendimize bir hedef kıldık. Şu anda ilimizde taşımalı ve pansiyonlu öğrencilerimizin ekmek ihtiyacını kendimiz hijyenik bir şekilde karşılayacak durumdayız. İlimizdeki diğer meslek liselerimiz de de uygun olan alanlarda bu projeyi yaygınlaştırmayı da amaçlıyoruz. Ayrıca farklı alanlarda da üretime dair projelerimiz var. İlerleyen zamanlarda da bunları başlatacağız" diye konuştu.
OKULUN TEK KIZ ÖĞRENCİSİ
Okulun tek kız öğrencisi olan ve fırında çalışan 10ncu sınıf öğrencisi Başak Yelkovan ise Okulun tek kız öğrenci. Bende erkek arkadaşlarım gibi bu işi severek yapıyorum. Bende ilerde iyi bir şef olup, restoran açmayı düşünüyorum. Burada kısa zamanda ekmeğin nasıl yapıldığını öğrendik. Hocalarımız ve şeflerimiz çok iyiler. Burada hem kendi ekmeğimizi üretip hem de kendi paramızı kazanmak çok güzel bir duygu. Derslerimiz ve hocalarımız baya iyi. Eğleniyoruz üretim yapıyoruz. Ayrıca öğrenci iken para kazanmak da güzel. Bu durum gelecekte bizleri daha iyi bir şekilde de taşıyacaktır. Çünkü çok rahat kurabileceğiz işimizi" diye konuştu.