Filyos’a doğal gaz meslek lisesi

Güncelleme Tarihi:

Filyos’a doğal gaz meslek lisesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 13:50

Zonguldak açıklarında bulunan Karadeniz gazının Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde devreye alınmasından hemen sonra eğitim alanında da önemli bir adım atıldı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla, petrol ve doğal gaz sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye'nin ilk petrol ve doğal gaz temalı meslek lisesinin açılması için karar alındı. Zonguldak’ın Filyos ilçesinde açılması planlanan meslek lisesi yaklaşık 7 bin 600 metrekarelik bir alanda kurulacak. Okulda 16 derslik ve 100 kız, 100 erkek öğrenci olmak üzere 200 kişi kapasiteli bir pansiyon bulunacak.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında Türkiye Petrolleri Limanı'nda imzalanan iş birliği protokolü Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ile TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin tarafından imzalandı.

YÜZDE 1’ LİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR
Filyos'ta kurulacak okulun Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayan Şensoy, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz bugüne kadar edindiğimiz tüm birikimleri buraya aktaracağız. Gerek yönetici, gerek öğretmen gerekse teknik altyapı açısından tüm imkânlarımızı aktaracağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, okulumuzun tüm eğitim öğretim fiziki ortamlarını yapacak. Bizler de bunun içindeki tüm donatıyı en iyi şekilde son teknolojiyle sağlayacağız. Buraya Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavla öğrenci alacağız. Bir yıl hazırlık programı olacak. Ve eğitim 5 yıl sürecek. İnanıyoruz ki Türkiye'nin dört bir tarafından akademik anlamda çok başarılı öğrencilerimiz burayı tercih edecektir " dedi.

Haberin Devamı

 TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin ise petrol ve doğal gaz sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için bu programı başlatacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!