Fatih Sultan Mehmet kaç dil biliyor ve konuşabiliyordu?

Güncelleme Tarihi:

Fatih Sultan Mehmet kaç dil biliyor ve konuşabiliyordu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 03:39

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı'nın en büyük padişahları arasında yer almaktadır. Diğer bir lakabıyla anılan II Mehmet, eğitimini çok iyi almış ve 8 yabancı dil bilen ender devlet adamları arasında sayılmaktadır. Osmanlı İmparatorluğunun 7. padişahı olarak tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet İleri görüşlülüğü, Askeri görüş ve yeterliliği, zekası ile İstanbul'u Bizans himayesinden kurtarmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet yani II Mehmet hayatı boyunca toplam 8 dil öğrenmiş ve konuşmuştur. Yabancı dilleri bilmesi kendisinin aydın ve ileri görüşlü olması eğitim ve öğrenimine oldukça önem verdiğini göstermektedir.

Fatih Sultan Mehmet Kaç Dil Biliyor ve Konuşabiliyordu?

Fatih Sultan Mehmet 8 dil bilmektedir. Bu diller öncelikle anadili Türkçe olmak üzere Slavca, Yunanca, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Keldanice ve İtalyanca dillerini bilmektedir. Çocuk yaşlarda yabancı dilleri öğrenmeye başlamış olup hayatı boyunca eğitim alanında kendisini sürekli geliştiren bir karakteri mevcuttur. Bu anlamda devlet yönetimi ile ilgili ilk eğitim ve öğrenimi babası II Murad tarafından almıştır. 8 dil bilmesi sebebiyle diğer ülke görüşmeleri veya yazışmalarını bizzat kendisi ilgilenmiştir.

Fatih Sultan Mehmet ilk olarak 12 yaşında ve 1444 yılında tahta çıkmıştır. Sonrasında 1451 yılında yeniden devletin başına geçmiştir. Çocuk yaşta olmasına rağmen bir yetişkinden daha olgun ve devlet yönetimi konusunda oldukça yetkin padişahlar arasında yer almaktadır. Bu durum sonrasında 1453 yılında İstanbul'u fethederek Yeniçağın başlangıcı sağlamıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!