Farabi Öğrenci Değişim Programı 105 üniversitede aktif

Güncelleme Tarihi:

Farabi Öğrenci Değişim Programı 105 üniversitede aktif
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 13:32

YÖK Farabi Koordinasyon Sorumlusu Ayşad Güdekli, öğrenci değişim programından yaklaşık 10 bin öğrencinin yararlandığını söyledi. Güdekli, “Program 105 eğitim kurumunda aktif olarak değişimdedir” dedi.

Haberin Devamı

Ayşad Güdekli, Farabi Öğrenci Değişim Programı’nın 2009 yılından bu yana faaliyette olduğunu söyledi. Bu program sayesinde üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin 1 veya 2 dönem başka bir üniversitede karşılıksız burs alarak eğitim aldığını ifade eden Güdekli, şöyle devam etti:

“Farabi Öğrenci Değişim Programı’ndan yaklaşık 10 bin öğrenci faydalanıyor. Program 105 eğitim kurumunda aktif olarak değişimde. Değişim her zaman iyidir. Öğrenciler ve akademik camia içinde bulunan insanların da değişimin içine girmesi, akademik değişim içerisinde bulunması her zaman bir artı getirir.”

Güdekli, programa katılan öğrencilerin değişimin faydasını sosyolojik ve psikolojik olarak gördüğüne dikkati çekerek, “Programa katılanlar, farklı bir akademik camianın havasını soluyarak, farklı bir ortamda farklı insanlarla tanışıyor. Öğrenciler değişim sayesinde ufkunun genişlediğini bizzat aktarıyor. Alanıyla ilgili özel çalışmalar yapan üniversitelerde bulunmak isteyen öğrenci arkadaşlarımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!