Güncelleme Tarihi:
Topladıkları eski kot, şampuan kutusu, perde ve kompozit ambalaj gibi evsel atıkları boyayıp farklı formlarda kesen gönüllü kadınlar, atıkları maket ev, çanta, şarj etme aparatı, gece lambası ve dekoratif ürün haline getiriyorlar. Haftanın iki günü bir araya gelen kadınlar, saatlerce el işlemesi, tığ işleme ve farklı tekniklerde yaptıkları ürünleri de maddi gelire çevirecek.
Amaç eğitime katkı
Kadınlara gönüllü olarak öğreticilik yapan emekli bankacı Ayşegül Tepe, ürünlerin kız öğrencilere burs verilmek için açılacak bir kermesle satılacağını belirterek, şunları söyledi:
"Atık malzemeleri değerlendiriyoruz. Evdeki atık kumaşlarımızı kullandık. Lavanta keseleri, çantalar, cüzdan yaptık. Kutuları kapladık. 50’den fazla çanta yaptık. Yumurta kaplarında şampuan kutularına kadar her şeyi kullandık. Süt kutularından cüzdanlar yaptık. Kullan at kahve kaşıklarını kullandık. Marangozlardan atık tahtaları topluyoruz. Bunlardan dekoratif ürünler yapıyoruz. 30 Nisan’da kermeste satacağız. Asıl amacımız eğitime katkı. Ne kadar fazla öğrenci okutursak o kadar mutlu olacağız" dedi.
"Parayla satın almıyoruz"
Boş zamanlarını ürün yaparak değerlendiren gönüllülerden Afitap Duru ise, öğlene kadar torununa baktıktan sonra Gönül Evi’ne gelerek atık malzemelerden çeşitli eşyalar yaptıklarını söyledi. Duru, "Asıl keyif veren bu atık malzemeleri paraya çevirip kız çocuklarını okutmak. Kadınlar evde oturup, gün yapıp boş zaman geçireceğine bize katılsınlar. Hem atık malzemeleri değerlendiriyoruz, hem bir şeyler öğreniyoruz hem de hayırlı bir işe vesile oluyoruz. Bulgur, tahta kaşık, atık kumaş, ve taşlardan ev yaptım. Kullandığım her şey atık malzeme. Kullandığımız tüm ürünler atık malzemeler. Parayla asla bir şeyler satın alıp kullanmıyoruz" diye konuştu.