Evlek ne demek, ne anlama gelir? Evlek arazi kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Evlek ne demek, ne anlama gelir Evlek arazi kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 17:00

Dilimizde bulunan bazı yabancı kelimeler anlam bakımından merak edilmektedir. Evlek kelimesi de bunlardan birisidir. Evlek kelimesi günlük hayatta çoğu zaman kullanılmaktadır ve anlamı merak uyandırmaktadır. Peki evlek ne demek, ne anlama gelir? Evlek arazi kelimesinin TDK sözlük anlamını sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Evlek sözcüğü Rumca kökenli bir kelimedir. Tarlalar üzerinden bir ölçü birimi olan evlek kelimesi farklı anlamlarda da kullanılmaktadır. Kırsal alanlarda sıklıkla kullanılan b kelime tarlada çalışan ve ekim yapan pek çok kişi tarafından da bilinmektedir.

 Evlek Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer alan pek çok kelimenin anlamını ve kökenini öğrenmek mümkün olmaktadır. Evlek kelimesi de TDK sözlüklerinde değerlendirilmiştir. Evlek kelimesinin anlamları şu şekilde açıklanmaktadır:

 - Tarlanın tohum ekmek için saban izi ile bölünen bölümlerden her birisi

 - Tarlada suyun akabilmesi için açılan su yolu

 - On lira kağıt para

 Evlek Ne Anlama Gelir?

 Evlek kelimesi farklı anlamlar ile farklı cümlelerde kullanılmaktadır. Bu kelime daha çok tarım ile uğraşan ve kırsal kesimde yaşayan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Tarlalara tohum ekebilmek için saban izleri ile bölünen bölümlerden her birisine evlek adı verilmektedir.

Haberin Devamı

 Evlek Arazi Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Bu kelime genellikle arsa ve araziler için kullanıldığından dolayı evlek arazinin anlamı da merak edilmektedir. Bir arazinin dörtte biri kadar olan alan ölçüsüne evlek arazi adı verilmektedir. Ya da arazi içerisinde suyun akması için açılan yola da evlek arazi adı verilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!