‘Evde Eğitim Projesi’yle eğitimleri yarım kalmadı

Güncelleme Tarihi:

‘Evde Eğitim Projesi’yle eğitimleri yarım kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 14:40

Sivas'ta, okula gitme imkanı bulunmayan öğrenciler eğitimlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Evde Eğitim Projesi’ kapsamında sürdürüyor.

Haberin Devamı

Proje ile Sivas'ta sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan 18 öğrenciye evlerinde eğitim veriliyor. 6 yaşında yakalandığı kas erimesi olarak da bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığı nedeniyle okula devam edemeyen Başöğretmen Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Oğuzhan Açar da bu öğrenciler arasında yer alıyor. Hareketsizlik nedeniyle ağırlığı 75 kiloya kadar çıkan Açar'ı, annesi kucağında taşımak zorunda kalıyor.
Anne Nermin Sarısözen, altı yaşında rahatsızlanan oğlunu, merdiven çıkamaması ve sık sık düşmesi nedeniyle bir süre kendisinin okula götürdüğünü söyledi. Aşırı kilo alan oğlunu 8'inci sınıfa geldiğinde artık okula götüremediğini anlatan Sarısözen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Evde Eğitim Projesi'ni öğrenince oğlunun eğitimine evde devam etmesi için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Sarısözen, oğlunun evde eğitim aldığını ve bundan çok memnun olduğunu dile getirdi.
Oğuzhan Açar da "Öğretmenlerim eve gelip ders anlatıyor. Okulun eksikliğini hiç hissetmiyorum. Arkadaşlarım da gelip beni ziyaret ediyorlar" diye konuştu.
Evde ders çalıştığını, kitap okuduğunu ve bilgisayar başında vakit geçirdiğini belirten Açar, eğitimini tamamlayıp doktor olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

10 ay önce hastalığa yakalandı

Yaklaşık 10 ay önce lösemi hastalığına yakalanan Gökhan Ay Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Hasancan Özcan ise doktorların enfeksiyon kapma riskine karşı okula gitmesini uygun görmediği için evde eğitim alıyor. Özcan, lösemi hastalığına yakalandıktan sonra 8 ay kemoterapi tedavisi gördüğünü belirterek, “Öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu. Eve gelip ders verdiler. Derslerimden hiç geri kalmadım. Hatta okuldakinden daha iyi eğitim gördüm. Arkadaşlarım da geliyor, beni yalnız bırakmıyorlar" şeklinde konuştu.
Üniversite sınavlarına hazırlanan Özcan, hematoloji doktoru olmak istediğini dile getirerek, "Sivas'ta hematoloji doktoru yok. Tedavi için Kayseri'ye gidiyoruz. Sivas'a hematoloji doktoru olmak istiyorum" dedi.
Tedavi süresince hep kardeşinin yanında olan abla Feride Özcan ise "Hasancan hastalandıktan sonra evde eğitim alabilmesi için başvurduk. Öğretmenlerimiz sağ olsun hepsi eve geldi. Sıcak bir ortam oldu. Bir yılı boşuna gitmedi. Hasancan da sevindi. İnşallah hayaline kavuşacak ve doktor olacak. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3f19f018fbb8f873bf31
Solunum cihazına bağlı yaşayan öğrencinin karne sevinci

Öte yandan Zonguldak’ta akciğer hastalığı nedeniyle solunum cihazına mahkum yaşayan ve 2 yıldır evinde eğitim alan 13 yaşındaki öğrenciye teşekkür belgesi ve karne verildi.
Küçük yaşlarda astım hastalığıyla başlayan akciğer rahatsızlığının ilerlemesi üzerine solunum cihazına mahkum olan Cansel Duman’a karnesi verildi. Okula devam etmesinin sakıncalı bulunması nedeniyle ailesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim hizmeti uygulaması için başvuru yapması üzerine evde eğitimini sürdüren öğrenciye teşekkür belgesi de verildi. Okulların kapanmasına saatler kala İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran Duman'a ortaokulu bitirme karnesi ve başarısından dolayı aldığı teşekkür belgesini evinde verdi. Karnesini alan Duman, öğretmeniyle 2 yıl süresince yaptıkları derslerin çok keyifli geçtiğini anlattı. Minik öğrenci, "Okulum bitti, teşekkür belgesi aldım. Bunun için de çok mutluyum. Şimdi liseye gitmek istiyorum. Ardından da üniversite okuyarak öğretmen olmayı amaçlıyorum. Tek isteğim bu, bunun için çok çalışacağım" diye konuştu.
Taşıran ise, öğretmeni Şerife Altay'ın, Duman'ın eğitimi için ‘kar, yağış ve sıcak demeden’ özveriyle görev yaptığını belirtti. Şerife Altay da Duman'ın başarısının herkese örnek olması gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen Altay'a da öğrencinin yetişmesine katkısından dolayı başarı belgesi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!