Ev için güneş paneli hesaplama ve kurulumu nasıl yapılır? Kaç tane güneş paneline ihtiyacım var

Güncelleme Tarihi:

Ev için güneş paneli hesaplama ve kurulumu nasıl yapılır Kaç tane güneş paneline ihtiyacım var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2022 22:58

Güneş paneli hesaplama işlemi, kullanım tüketiminize ve konumunuza bağlı olarak gerçekleştirilir. Her bir ev ya da iş yerinin kullandığı cihazlara göre kullanıcak panel ve güç sayısı da değişiklik gösterir. Güneş paneli miktarı ve maliyetleri, ortalama coğrafi konumunuza ve elektrik kullanımınıza (kWh) göre belirlenir. Ev için güneş paneli hesaplama ve kurulumu nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Standart güneş panelleri ise ortalama olarak 250 ile 350 watt arası elektrik üretir. Tanınmış marka üreticilerin ürettiği güneş panelleri, 450 – ile 550 watt’a kadar yüksek oranda çalışır.

  Ev İçin Güneş Paneli Hesaplama ve Kurulumu Nasıl Yapılır?

  Ev için güneş paneli hesaplaması yapabilmek için en belirleyici olan konu ise, sistemi hangi amaçla kullanacağınızdır. Güneş enerjisinin en ufak bir kısmı bile enerji üretebilmek için yeterli olur. Güneş panelleri sayesinde ise, güneş ışınları elektriğe dönüştürülebilir.

  Panellerden elde edilmiş olan verimliliği, hücrenin güneş ışığını elektriğe dönüştürme miktarını da hesaplayarak elde edebilmek de mümkündür. Elektrik kWA ücretleri de kullanılan yakıt ücretleri sayesinde devamlı yükselir. Aynı zamanda buna bağlı olarak da güneş enerjisi kurulum ihtiyacı da çoğalmaya devam ediyor. Bu da çevre dostu olmayı daha uygun bir hale getiriyor. Aynı zamanda Yenilenebilir Enerji Sistemleri otoritelerine göre son on yıl içinde kurulum yapan yerler % 70’in de üzerine çıktı. Aynı zamanda, güneş enerjisi ekipmanları için de yaklaşık 5.000 Euro ya da daha fazla (evinizin büyüklüğüne bağlı olarak) da ödemeyi biraz bekleyebilirsiniz. Ardından 5.000 ila 10.000 Euro arasında değişen ekipman ve montaj maliyetler de eklenir.

Haberin Devamı

  Kaç Tane Güneş Paneline İhtiyacım Var?

  Ev için güneş paneli hesaplamasını yapabilmek için öncelikle bazı sorulara yanıt vermeniz gerekir. Bu soruların yanıtları ile birlikte kullanım amacınız aslında ne kadar panele ihtiyacınız olduğunu gösterir.

 Günlük enerji tüketiminiz,

 Yaşadığınız bölge ve diğer tüm ışınım verileri,

 Çatınızda panel yrleştirmeye çok müsait olan bir alan bulunması,

 Yaşadığınız bölge ve diğer ışınım verileri kaç adet güneş paneline ihtiyacınız olduğunu gösterir.

 Eğer şebekeye bağlı olan bir sistem kuracaksınız bunu anlamanın en önemli ve en kolay yolu geçmiş dönemdeki faturalarınızı incelemektir. Ne kadar panele ihtiyacınız olduğunu hesaplamak için de evinizin saatlik tüketimini yaşadığınız bölgenin en tepe noktada bulunan güneş ışınım verileri ile çarparak bulduğunuz değerin de paneli watt değerine bölmek yeterlidir. İsterseniz bunu otomatik bir şekilde hesaplamak için solar simülatörünü de kullanabilirsiniz. Doğru panel hesaplamasını gerçekleştirebilmek için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Bunlar ise;

Haberin Devamı

 Ne kadar panele ihtiyacınız olduğunu yaşadığınız bölgedeki en yoğun ışınımla güneş alma sürelerini de çarparak kolaylıkla bulabilirsiniz. Çıkan tutar ise, panelin wattına bölündüğü zaman ihtiyaç duyduğunuz panelin sayısını da öğrenmiş olacaksınız.

 Güneş panellerinin maksimum verimlilikle çalıştığını unutmamanız gerekir. Bu nedenle de günlük ihtiyacınızın üzerinde bir payın dahil edilmesi gerekir. Kesinlikle yaşadığınız yerin de ne kadar süre güneş aldığına dikkatlice bakmanız gerekir.

 Günlük elektrik tüketiminizi de hesaplamanız gerekiyor. Günlük ve saatlik olarak elektrik kullanımlarınızı ve faturalarınızı kontrol ederek kolaylıkla bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Panelinizin seçimini yaparken de çevre dostu bir sistem olmasına çok büyük özen göstermeniz gerekiyor. Doğru ürünü almak için de geniş çaplı bir piyasa araştırması yapabilirsiniz. Almak istediğiniz güneş panelinin fiyatlarını da ev için geçerli olan sistem üzerinden hesaplamayı unutmamanız gerekir. Panellerde kullanılan malzemeler, solar jel aküler, kablo ve konvektörler, inverter, şarj kontrol ekipmanları olarak sayılabilir. Fiyatları da değişkenlik gösterir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!