Güncelleme Tarihi:
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Derslik Binası’nın resmi açılış töreni Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, Ege Üniversitesi yönetim kurulu ve senatörleri akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan Prof. Dr. Müge Elden, "Küresel bir köy haline gelen dünyamızda farklılığı yakalamak ve sesimizi duyurabilmek için artık iletişim olmazsa olmaz bir koşul olarak varlığını kabul ettirmiş durumda. Bugün iletişim makro düzeyde kişilerarası iletişimden başlayıp ülkeler arası iletişime giden o büyük skalada profesyonelce ve bilimsel temellere dayandırılarak yönetilmesi gereken en önemli süreçlerin başında gelmekte. Ege Üniversitesi çalışanları, öğrencileri ve kendim adına Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a sonsuz teşekkürler ediyorum. Bizi layık olduğumuz çağdaş eğitime kavuşturduğu için minnet duyuyoruz" dedi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise "Ege Üniversitesi’nin çok mutlu günlerinden biri. Biz bir aileyiz. Kurum bilinci olan insanlardan oluşmuş, birbirini destekleyen, güçlendiren; daima yardım eden, birbirini şikayet etmeyen bireyler topluluğuyuz. Amacımız eğitimde araştırmada toplumsal sorumluluklarda bize verilen emekleri göz ardı etmeksizin minnet duygularını yıpratmaksızın, teşekkürü unutmaksızın geleceği planlamak. Bu doğrultuda da stratejik planlarımızı yaptık. Stratejik planlarımızı yaparken ihtiyacı öne aldık. Uygulama alanlarının önceliğini göz önüne alarak hedeflerimizi gerçekleştirdik. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
Yapımına 2012 yılında başlanan İletişim Fakültesi Yeni Derslik Binası’nın açılışında Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın arşivinden derlenen bir de "İzmir Gazetelerinin İlkleri" sergilendi. Eğitim öğretim açısından daha kaliteli ve nitelikli bir ortamın sağlanacağı yeni binanın içerisinde; 18 derslik, 4 lisansüstü derslik, 3 amfi, 1 konferans salonu, 1 online derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 mac laboratuvarı, 2 televizyon stüdyosu, 2 radyo stüdyosu, 2 siyah-beyaz fotoğraf laboratuvarı, 2 fotoğrafçılık atölyesi, 1 reklamcılık atölyesi, 1 haber atölyesi, 1 kurgu atölyesi, 1 dijital görüntü işleme atölyesi, 1 cep sineması yer alıyor.
***
EÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin temeli, 1968 yılında kurulan İzmir Karataş Özel Gazetecilik Yüksek Okulu’na dayanıyor. 1971’de, 25.8.1971 tarih ve 1472 sayılı yasa ile devletleştirilerek Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu adıyla İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne, 1979’da Basın Yayın Yüksekokulu adıyla önce Hukuk Fakültesi’ne daha sonra da Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı yüksek okul olarak eğitim veren kurum, 1992 yılında bugünkü statüsüne kavuşarak fakülte oldu.
Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema sektörüne nitelikli eleman yetiştirme amacına yönelik olarak eğitim veren İletişim Fakültesi İzmir ve Ege Bölgesi’nde bu özellikleriyle tek olma özelliğini halen devam ettiriyor. Fakültede Gazetecilik, Radyo-Televizyon-Sinema ve Halkla İlişkiler-Tanıtım, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık olmak üzere beş bölüm bulunuyor.
Öğrenciler, eğitimleri süresince, radyo-televizyon stüdyosu, kapalı devre radyo yayın ekipmanı, dijital ses ve görüntü montaj ünitesi, Ege Ajans Haber Merkezi, renkli ve siyah-beyaz fotoğraf stüdyosu, bilgisayar ve internet laboratuvarında mesleki pratiklerini geliştirme imkanını bulabiliyor. 29 yaşındaki Ege Ajans, üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı.
Fakülte bünyesindeki uygulama imkanlarının dışında, sektör ile gerçekleştirilen işbirliği projeleri de bu konuda önemli katkı sağlıyor. Üçüncü yılın sonunda tüm öğrencilerin katıldığı zorunlu staj uygulamasıyla sektörle olan bağın güçlendirilmesi de hedefleniyor.