Güncelleme Tarihi:
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, et ve et ürünleri üretimi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitimde gıda teknolojisi alanı altında ‘et ve et ürünleri üretimi teknolojisi’ dalı açılması kararlaştırıldı. MEB, NAMET Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisleri ile Gıda Teknolojisi alanında eğitim vermek üzere ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği’ protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, mesleki eğitimde gıda teknolojisi alanı altında ‘et ve et ürünleri üretimi teknolojisi’ dalı açılacak ve öğretim programı sektörle iş birliği içerisinde hazırlanacak. Eğitimler, Şanlıurfa ve Kocaeli illerinde MEB’in belirleyeceği Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde verilecek. NAMET, her iki okulda atölye ve laboratuvar donatımlarını yapacak ve öğretmenlerin iş başı ve hizmet içi eğitimlerini üstlenecek. Öğrencilerin beceri eğitimi ve stajları, NAMET üretim tesislerinde gerçekleştirilecek ve alan öğrencilerinin mezuniyetleri sonrasında yüzde 100 istihdamları firma tarafından sağlanacak. Ayrıca bu alanda eğitim alan başarılı öğrencilere NAMET tarafından burs desteği sağlanacak. ‘Et ve et ürünleri üretimi teknolojisi’ dalı mezunu öğrenciler gıda sektöründe ‘gıda kalite kontrol’ ve ‘gıda işleme alanlarında’ çalışabilecek.
İmza törenine MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Recep Altın, NAMET Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin ve NAMET Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.