Eski ortakların yolu BJK Eğitim Kurumları’nda kesişti

Güncelleme Tarihi:

Eski ortakların yolu BJK Eğitim Kurumları’nda kesişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 11:49

Enver Yücel ile Salih Yılmaz, eğitim sektörüne başladıklarında birlikte 1974’te yola çıktılar. Uğur Dershanesi’ni kurdular. Sonra ikisinin de yolları ayrıldı. Ama her ikisi de eğitim sektöründe sahibi oldukları kurumlarda çıtayı üst sıralara çıkardılar. Dershaneden kazandıklarını yeni eğitim kurumlarına yatırdılar ve onları büyüttüler. Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji sayısını 13’e çıkardı. Önümüzdeki günlerde bunlara iki tane daha ekliyor. Uğur Dershaneleri de, Türkiye’nin birçok yerinde çoğaldı. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş’a taşındıktan sonra daha da büyüdü.

Haberin Devamı

Salih Yılmaz ise, Final Eğitim Kurumları, Ekol Dershanesi, Oğuzkaan İlköğretim ve Lisesi’nde birçok başarıya imza attı. Daha sonra, Talip Emiroğlu ile Erol ve Varol Kaynar ile birlikte BJK Eğitim Kurumları’nı açtı. Salih Yılmaz ile Talip Emiroğlu, ortaklığı bir adım daha öteye taşındı, ikisi Avrupa Koleji’ni kurdu. Sonra birbirlerinden ayrılmaya karar verince okulları aralarında paylaştılar: BJK Eğitim Kurumları’nı Yılmaz, Avrupa Koleji’ni de Emiroğlu aldı.

Ancak o sırada, BJK Eğitim Kurumları’nın diğer ortakları, Sortie gece kulübünün de sahibi olan Erol ve Varol Kaynar eğitimden ayrılıp eğlence sektöründe yoğunlaşmak istedi. Okuldaki paylarını Salih Yılmaz’a teklif ettiler. Salih Yılmaz kendine yeni ortak ararken birçok kişiden gelen teklifi reddetti. Tek şartı, birlikte hareket edeceği kişilerin yine eğitimci olmasıydı. İşte, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü bu üç eski ortağın yolu yine BJK Eğitim Kurumları’nda kesişti. Talip Emiroğlu, Salih Yılmaz ve Enver Yücel, BJK Eğitim Kurumları’nda ortak oldu.

Enver Yücel, bu durumu eğitimcilerin kollektif güç birliği olarak açıklıyor ve şunları söylüyor: "Bu güçten daha büyük projeler çıksın istiyorum. Türkiye’de kolektif çalışma ile birlikte hareket etme kültürü yok. Şirket ortaklıkları yürümüyor. Biz eğitimciler bir yandan bazı konularda birlikte hareket edeceğiz. Diğer yandan ayrı ayrı kendi firmalarımızı yürüteceğiz. Bunu diğer kurumların da yapması lazım."

Yücel, dünyada spor kulüplerinin kolejleri olduğunu, Türkiye’de BJK Eğitim Kurumları’nın da kolejli sporcu yetiştirmede önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Salih Yılmaz da, eski ortağı ile tekrar birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, önümüzdeki günlerde okulla ilgili önemli projelerin açıklanacağını belirtiyor.

Bu işbirliği ile 33 yıl önceki dostluk tekrar başladığı yerden devam edecek gibi gözüküyor. Eğitime, eğitimcilerin sahip çıkması kurumları daha da büyütüyor, geliştiriyor. Darısı diğer kurumların başına.

Haberin Devamı

Süleyman Seba’nın isteğiyle açılmıştı

Haberin Devamı

BJK Spor Kulübü’ne ait Çilekli Tesisleri’nde bulunan bina, BJK eski Başkanı Süleyman Seba’nın sözleriyle "Yıllardan beri idealim olan, kulüp ruhunun eğitime yansıtılması için açılmış bir okul" kurulması için onarıldı. 1997 yılında eğitim öğretime başladı. Kuruculuğunu Kaynar Eğitim Hizmetleri’nin yaptığı BJK Koleji daha ilk yıl büyük ilgiyle karşılaşınca 1998’de Emirgan’da ilköğretim ek binası açıldı. 2000 yılında da Çilekli’de ek bina yapıldı. Okulun tamamı burada eğitim vermeye başladı. 2001-2002 yılında BJK Lisesi’nin açılması ile anaokulu, ilköğretim ve liseden oluşan BJK Eğitim Kompleksi tamamlanmış oldu. Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Kadıköy’de özel bir ilköğretim okulu bulunuyor. Bir devlet okulu olan Galatasaray İlköğretim Okulu da Şişli’de kur’a ile öğrenci alıyor.

Haberin Devamı
Eğitim sektörünün ağabeyi Erdal Engin

Reklam müdürümüz Esra Öztüfek telefonda ağlayarak haberi verdiğinde dondum kaldım. Eğitim camiasının duayeni, sempatik adamı, sektörün ağabeyi Erdal Engin yaşamını yitirmişti. Herkese eşit mesafede duran, girdiği her ortamı hareketlendiren, sevecen insanın ani ölümü eğitim sektörünü yasa boğdu. Erdal Engin, yaklaşık 30 yıldır özel okulların, üniversitelerin ilanlarını alan Yayın Tanıtım’ın sahibi. "Bütün okullara ortağım" derdi sık sık. Çünkü, bütün okulların başlangıcından itibaren yaşadığı süreci, değişiklikleri yakından takip ederdi. Her okul sahibinin zaaflarını bilir, hepsine uygun bir dille konuşurdu. Şekeri vardı. Ama o her zaman ti’ye alır, hayatı dibine kadar yaşardı. Tüm eğitim kurumlarının ilanları ondan geçerdi. Kimine yön gösterir, ilanlarla ilgili fikir verirdi. Onların dertlerini dinler, yönlendirir, baba-oğulu barıştırırdı. Onun için eğitim kurumlarının yaşaması önemliydi. Hiç üstüne vazife olmadığı halde ortam yaratır, dargın eğitim kurumu sahiplerini biraraya getirirdi. Sektörün başka bir rengi, heyecanıydı. Öldüğünü yazmak yakışmazdı. Ama, işte şimdi o yok. Dahası eğitime böylesine gönül vermiş, özel okulları bu kadar yakından tanıyan biri az bulunur.

29 Mayıs’ta yayınlanacak Eğitim eki için son zamanlarda çok sık telefonda konuştuk. Ek yayınlandıktan sonra buluşma sözü vermiştik birbirimize. Ne yazık ki, o buluşma gerçekleşemeyecek. Sevenlerin başı sağolsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!