Enver Yücel: Özel öğretimin payı 10 yılda yüzde 20’ye çıkmalı

Güncelleme Tarihi:

Enver Yücel: Özel öğretimin payı 10 yılda yüzde 20’ye çıkmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 13:57

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Özel öğretim kurumu oranı 10 yıl içinde yüzde 15- 20’lere çıkmazsa Türkiye’nin eğitim sistemi çöküyor demektir” dedi. Dershane dönüşü kapsamında kendilerine ait temel liselerin Uğur Okulları bünyesine alındığını anlatan Yücel, gelecek yıldan itibaren anaokulundan liseye kadar Türkiye’nin her yerinde faaliyet göstereceklerini söyledi. Başarılı öğrencileri keşfederek bunlara burs imkanları sağlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Uğur Eğitim Kurumları’nın 47 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, yeni bir vizyonla kurulan Uğur Okulları’nın anaokulundan liseye kadar hizmet vereceğini açıkladı. Bu kapsamda 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Uğur Okulları 160 okuluyla hizmet verecek. Şu an 134 okulla eğitime devam eden kurum gelecek yıl anaokulunda liseye kadar geniş bir alanda faaliyet gösterecek. Dershanelerin dönüşümü kapsamında temel liseler de bu eğitim modeli içinde yerini alacak.

ANAOKULUNDAN LİSEYE KADAR EĞİTİM

Türkiye’nin farklı illerinde de açılacak eğitim kurumlarında başarılı öğrencilere burs verilecek, yurtdışına gönderilmeleri sağlanacak. Yeni eğitim modeliyle ilgili bilgiler veren Yücel ayrıca, özel öğretim kurumlarının payının gelecek 10 yıl içinde yüzde 20’ye çıkması gerektiğini de dile getirdi. Eğitime yeni bir anlayış kazandırmak istediklerini anlatan Enver Yücel, Uğur Okulları’nın tanıtım toplantısında şöyle konuştu:
Eğitimde son yıllarda çok önemli değişimler yaşanıyor. Okul öncesinden yükseköğetime kadar sistemle ilgili değişimler oluyor. Bunlardan biri 1 Eylül’de dershanelerin kapatılıyor olması. Yönetmelikler, kararlar ne ise ona uyalım diye beklemedik. 40 yılı aşkın sürededir hizmet veriyoruz ve kararlar alınmadan kendimize yol belirledik. Uğur Okulları olduk. Uğur Okulları’nı lise bazında düşünmüyoruz. Anaokuldan liseye kadar büyük bir markaya yapıya dönüşüyoruz. Türkiye’de en büyük kapsayıcı okul olacağız. Eğitim öğretim hizmetlerini anaokulundan liseye kadar vereceğiz.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile büyük bir aile oluşturduk. 47 yıl önce 3 - 4 odalı Laleli’de bir dershane ile işe başladık. Markalara olan ahde vefa önemli. Biz Uğur’u Türkiye’nin en büyük eğitim kurumu yapmaya karar verdik. Bunun için Türkiye’nin her noktasına ulaşacağız. Elimizin değmediği öğrenci kalmayacak. Bunu sadece ticari bir iş olarak görmüyoruz. Bu bir gönül işi, aşk işidir. Çünkü eğitimsiz bir çocuğun nasıl olduğunu düşünebilir misiniz? Susamış bir insanın suyu bulduğu zaman içmesi neyse eğitimden yoksun bir gencin de yapısı bu. Bu eğitim sistemini Türkiye’nin her noktasına götüreceğiz. Eğitimsiz toplumların nerelerde olduğunu biliyoruz. İşimiz eğitim ise bunu her yere götürürüz. Önemli olan insanın mutluluğu ve başarısı. Bu da eğitimsiz olamaz. Ölçeğimiz hep yukarıda olmak. Türkiye’de en iyi olmak yetmez. Dünya ile yarışmamız lazım. Bu sayede diğer ülkelere eğitim ihracı yapacağız. 20 yıl önce “bu nasıl olacak” deniliyordu. Amerika’da Berlin’de üniversite kurduk. “Eğitim bundan sonra nasıl olmalı?” diye konferanslara gidiyoruz.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’DE LİSELERİN YÜZDE 70’İ ÖZELLEŞTİ

Özel öğretim kurumu oranı 10 yıl içinde yüzde 15- 20’lere çıkmazsa Türkiye’nin eğitim sistemi çöküyor demektir. Farklı modeller gündeme geliyor. Dünyada önemli olan kaliteli ve iyi yapması. İngiltere liselerinin yüzde 70’ini özelleşirdi. Orada her milletten kişiler okul açabiliyor. Kimse kimseye din millet ayrımı yapmıyor. Kim işini iyi yapıyorsa kurum açıyor, devlet bunu denetliyor. Türkiye’de özel öğretim kurumları sayısı mecbur atacak. Sağlığın yüzde 30’u özel sektörde. Eğitim de böyle olacak. Uğur Okulları daha büyük bir yapı olacak. Gençlere 21’inci yüzyıl becerisini kazandıracağız. Dünyanın sorunu neyse onun çözümünde eğitim içinde olmalı. Eğitim insanın mutluluğu için olmalı. Dünyada çevre, yoksulluk ve birlikte yaşama konusunda problemler var. Bunları değiştirmek için eğitim olmalı. 21’inci yüzyıl becerisine sahip iletişim içinde olan gençler yetiştireceğiz. Yabancı dil önceliğimiz olacak. Teknoloji yoksa dünya ile iletişim kuramıyorsunuz. Çocuklara iyi öğretilmesi için teknolojiden faydalanacağız. Girişimci gençler yetiştirmek gerekiyor. Birbirini boğazlamayan insanlar yetiştirmek lazım. Birlikte yaşama kültürünü anaokulundan itibaren öğreteceğiz. Ortadoğu’da insanlar birbirini öldürüyor. Bunun nedenlerinin başında eğitimsizlik cahillik geliyor. Toplum eğitilirse sorunlar çıkmaz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN ELİNDEKİ EN BÜYÜK GÜÇ GENÇLER

Biz eğitim sistemimizi global vatandaşlık ilkesiyle yapıyoruz. Empati kuran gençler olsun istiyoruz. Türkiye’de ortaokuldaki çocuk iyi liseye , iyi lisedeki iyi üniersiteye gidecek. Türkiye’nin bilim insanlarını yetiştireceğiz. Teknoloji üretenleri yetişterceğiz. Bunlar için gençleri çocukları bulmamaız lazım. Türkiye’nin elindeki en büyük güç gençler. Bunları eğitebiliriz. Gelecekte yüksekokullar üniversiteler açabiliriz. Türkiye’de oyunla ilgili meslek yüksekokulu yapabilir miyiz diye tartışıyoruz. Anadolu liseleri fen edebiyat, müzik, matematik okullarını açarak dünyanın en iyisi olabiliriz. Bunları yaparken yorulabiliriz ama bayrak dalgalanmaya devam eder.
Önümüzdeki aylarda kurumlarımız ruhsatlarını almaya devam edecek. Okullaşmayı çok hızlı yapmalıyız. 4 yıl yerine 2 yılda dönüşüm sürecini tamamlayacağız. Bir yıl sonra ilkokul ve anaokulunda öğretmenlerimiz görev alacak. Son 2 yılda öğrenci sayımız çok iyi olacak. Lise birinci sınıfta dil öğretimi için öğrencilerimize yurtdışında ücretsiz fırsat vereceğiz. Roma’nın en büyük üniversitesi ile işbirliği yapacağız. Uğur Lisesi’nden bir öğrenci Roma’da üniversite eğitimi alabilecek. Kanada ile de bu konuda çalışma yapmak istiyoruz. Öğrencilerimize dünyada burslar bulacağız. Sporla sanatla burslu okutarak onları Amerika’ya gönderelim istiyoruz.
Bölgede iyi olan öğrenciler keşfedeceğiz. Türkiye ve yurtışındaki üniversitelere göndereceğiz. Harvard gibi üniversitelere göndermek için yazın projeler yapacağız. Bingöl’deki çocuğun biyoloji projesi varsa yazın hoca ile çalışacağız. Lisede makele yazılmasını sağlayacağız. Birinci ikinci sınıflarda temel dersler vereceğiz. 3 ve 4 ‘te alanlarına yönelik destekleyeceğiz. Uzaktan öğretimle her öğrencimize ulaşacağız. Teknolojiden faydalanacağız.

Haberin Devamı

VİZYONUMUZ ÇAĞDAŞ EĞİTİM

Uğur Okulları Genel Müdürü Lokman Durak ise gelecek hedefleri ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi:
“1968’den bu yana gençlerimizi üniversiteye hazırladık. Son bir yıldır dershanelerimiz kapattık ve Uğur Okulları olduk. 134 okulumuz faaliyete geçti. 160 okulla 2015- 2016 yılında eğitime devam edeceğiz. Vizyonumuz çağdaş eğitim ortamı ile fark yaratan dünya çapında okul olmak. Değerlerimizi de yeniledik. Global standartlarda yenilikçi eğitim anlayışını belirledik. Kaliteyi ön plana aldık. Yeni kuşakları iyi insan olma bilinci ile yetiştireceğiz. Sınavlarda Uğur Okulları’nda başarıyı sağlayacak. Yabancı dil eğitimi ilkokuldan liseye kadar uygulanacak. Kariyer merkezleri ile öğrencilere velilere rehber olunacak. Uğur İnternational ile okullarda ofisler kuracağız. Appy Uğur ile öğrencilere burslar vereceğiz. Tarih, kültür alanlarında Türkiye’yi kampüs olarak görmeye devam edeceğiz. Teknolojiyi ön planda tutacağız. Yükseköğretimde yurtdışındaki eğitim kurumlarımızda öğrencilerimize fırsat sağlayacağız. Sınavla öğretmen almaya devam edeceğiz. Mentor eğitimlerini geliştirerek çocukları ve onlara eğitim verenleri de yetiştireceğiz. 2015- 2016 eğitim döneminde anaokulundan liseye kadar yeni bir eğitim kurumu olarak hizmet vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!