En iyi 120 liseliye üniversite hayatları boyunca yarım burs

Güncelleme Tarihi:

En iyi 120 liseliye üniversite hayatları boyunca yarım burs
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 17:37

Amerikan Robert, Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş Lisesi gibi en başarılı 120 okulundan Kadir Has Üniversitesi 3 yıldır yüzde 50 burs veriyor.

Haberin Devamı

Amaçlarının öğrenci profilini değiştirmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Bu yıl 147 olmak üzere şu ana kadar 371 öğrenciye yüzde 50 burs verdik. Bu çocuklar üniversite sınavında çok başarılı olmasalar bile lisede aldıkları kaliteli eğitim ile üniversiteye çok çabuk adapte oluyor” dedi.
Liselilerin kendilerine uygun meslekleri seçmelerine de yardımcı olduklarını anlatan Aydın, şunları söyledi:

“Batılı ülkelerde yaygın olarak kullanılan ‘Mesleki İlgi ve Yönelim Testi’ni (MİT) adaylara ücretsiz yapıyoruz. Her öğrenci ile tek tek temasa geçiyoruz. Test sonuçlarını ise değerlendirme toplantılarında açıklıyoruz. Ayrıca ‘Üniversitede Ders’ projesi ile de liselileri üniversite hayatı hakkında bilinçlendiriyoruz.”

4 yeni bölüm daha

Haberin Devamı

2013-2014 öğretim döneminde Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Biyoinformatik ve Gen olmak üzere iki bölüm açıldı. Bunun dışında Mimarlık ve Psikoloji bölümlerine de ilk defa bu yıl öğrenci alınacak.
Prof.Dr. Mustafa Aydın, üniversitede eğitim dilinin İngilizce yapmanın yanı sıra ikinci bir dil öğrenme fırsatı vermeyi de hedeflediklerini belirtti. Aydın, “Üniversitemizde kaliteyi daha da arttırmak için çalışıyoruz. Öğrencilerden aldığımız ücretler hep kurum içinde kalıyor. Özellikle öğretim elemanlarına ve burslara çok para harcıyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 76’sına belirli oranlarda burs veriyoruz. Bunlara rağmen kendi yağımız ile kavruluyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!