Eleştirel bakış açısı erken yaşta kazandırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Eleştirel bakış açısı erken yaşta kazandırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 16:57

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yazarı Brigitte Labbe velilere seslenerek, erken yaşlarda çocukların düşüne yeteneklerinin gelişmesi ve eleştirel bakış açısı edinmeleri gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

1 Mart’ta 7’nci kez düzenlenen Eğitimde Edebiyat Semineri’ne katılan dünyada 3 milyon fazla kitap satışına sahip “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yaratıcısı Brigitte Labbe çocuklara neyin iyi ve kötü olduğunu söylemek yerine kendilerinin bunu sorgulayarak öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Özel Şişli Terakki Ortaokulu’nun katkılarıyla Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen etkinlikte ünlü yazar öğretmen, kütüphaneci, akademisyen ve eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Seminerde yazar Mine Soysal ve eğitimci Mehmet Aksoy’un, eğitimin edebiyatla ilişkisini incelerken 100 Temel Eser ve çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı üzerinde bilgiler verdi. Erken yaşta okumanın önemine değindi. Şair, yazar, yayıncı Turgay Fişekçi konuşmasında, eğitimin bilgi vermekten çok insanların duygularının eğitilmesi olduğunu söyledi. Türkçe eğitim uzmanı Doç. Dr. Nermin Yazıcı, eğitimi, bireye gelişebileceği kategorilerde incelik kazandırma sanatı olarak tanımlarken, Prof. Dr. Bülent Yılmaz ise kütüphanelerin öğrenmede rolüne değindi.

Haberin Devamı

Bugün ise etkinliği devam olarak 600 yakın öğrencilerle de Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde biraraya gelen Labbe, “ Soru sorun, kendinizi ifade etmekten korkmayın, yaptığınız herşeyi düşünün” diye konuştu. Çocukların sorularını merak ettikleri soruları da yanıtlayan Labbe, “ Türk çocuklarıyla guru duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!