Eğitime devam

Güncelleme Tarihi:

Eğitime devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 10:32

SDÜ Araştırma Hastanesinde yatarak tedavi gören çocuklar, eğitimlerini hastanede açılan okulda sürdürüyorlar.

Haberin Devamı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatarak tedavi gören çocuklar, eğitimlerini hastanede açılan okulda sürdürüyorlar.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören ve hastalıkları nedeniyle eğitimlerine ara veren öğrencilerin bu boşluğunu doldurmak için geçen yıl açılan okulda, sayıları 12 ile 20 arasında değişen öğrencilere eğitim veriliyor.
Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 9 yaşındaki Senem Korkın, tedavi görürken hastane okulunda eğitim almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Sağlığına kavuşacağını, ancak tedavi sürecinde en büyük korkusunun eğitiminin yarım kalması olduğunu belirten Senem, hastanedeki okulunu çok sevdiğini anlattı.
Böbrek yetmezliğinden tedavi gören 10 yaşındaki Hasan Sağlam ile kemik erimesi nedeniyle hastanede yatan 8 yaşındaki Fatih Özkök de hastane okulunda eğitim görmenin mutluluğunu yaşayanlardan.
Lösemi hastası 11 yaşındaki Beyza Kabalak ise iki kez ameliyat olduğunu ve halen tedavisinin sürdüğünü belirtti. Hastalığı nedeniyle uzun süre okulundan uzak kaldığını ifade eden Kabalak, hastanedeki okulda eksikliklerini tamamladığını kaydetti.
Sınıflarındaki arkadaşlarını kardeş gibi gördüklerini anlatan öğrenciler, birbirlerine destek olduklarını, derslerinde yardımcı olduklarını da vurguladılar.

DOKTOR YA DA ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORLAR

Hastane okulundaki öğrencilerin seçecekleri meslekler ise öğretmenlik ya da doktorluk. En çok istediklerinin sağlıklarına kavuşmak ve okumak olduğunu belirten öğrenciler, bu yolda kendilerine destek veren doktor ve öğretmenlerini örnek aldıklarını, büyüdüklerinde de bu meslekleri seçmek istediklerini söylüyorlar.
Okulda eğitim veren öğretmenler Osman Suat Kesmen ve Mevlüt Acar da çocukların hastalıklarının tedavileri sırasında eğitimlerinden uzak kalmamalarını sağladıkları için mutlu olduklarını belirttiler. Öğrencilerin durumlarına göre çalışma programı hazırladıklarını belirten öğretmenler, sınıfa gelmeyen öğrencilerin de odalarına giderek ders verdiklerini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!