Eğitimde işbirlikleri güçlendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde işbirlikleri güçlendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:06

Ekonomi İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, teşkilat üyesi ülkelere “Ülkelerinizdeki FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarını ve diğer kuruluşları temizlemenizi, okulları Maarif Vakfımıza devretmenizi bekliyoruz” dedi.  Enstitü, üye ülkeler arasında eğitim, kültür ve bilim alanındaki gelişmeleri takip edip kazanımları paylaşmak amacıyla çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

1996’da kurulan, Genel Merkezi İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilâtı’nın (EİT) II. Mütevelli Heyeti toplantısı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Müsteşar Yardımcı Ahmet Emre Bilgili ile İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) bakan, büyükelçi ve yetkililerin katılımıyla Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleşti. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında sürdürülebilir kalkınma planları oluşturarak, ticari engellerin kademeli olarak kaldırılması ve bölgesel ticaretin teşvik edilmesi için çalışıyor. Enstitü ise, üye ülkeler arasında eğitim, kültür ve bilim alanındaki gelişmeleri takip edip kazanımları paylaşmak amacıyla çalışmalar yapıyor. Tarım, ticaret, turizm, spor, endüstri ve tıp gibi alanlarda ortak eğitim faaliyetleri yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Eğitimde işbirlikleri güçlendiriliyor

‘UYANIK VE TEDBİRLİ OLUN’

İmam hatip ortaokulu öğrencileri Necip Fazıl Belge ve Ahmet Emre Belge’nin Kuran tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, katılımcı ülkelere 15 Temmuz’u hatırlatarak, bu konuda Türkiye’ye destek vermelerini istedi. “Ülkelerinizdeki FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarını ve diğer kuruluşları temizlemenizi, okulları Maarif Vakfımıza devretmenizi bekliyoruz” diyen Erdem, özetle şöyle devam etti:

“Ortak bir medeniyetin evlatları olarak bizler, birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ne kadar fazla kaynaşırsak işbirliğimizden o derecede etkili bir sonuç edebiliriz. Bizler yaklaşık 450 milyonluk büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizden doğacak gücün bilincinde olmalıyız. Siz dost ve kardeş ülke temsilcileriyle bir arada olduğumuz bu önemli günde sizlerden önemli bir beklentimiz daha var. Ülkemizin 15 Temmuz gecesi uğradığı hain saldırı hepinizin malumu. O gece bu hain yapının ne kadar ileri gidebileceğini birlikte müşahede ettik. Bu hainler, kendi devletine, milletine, askerine ve polisine uçakla, helikopterle, tankla, tüfekle saldırdı. 249 canımıza kıydılar, binlerce insanımızı yaraladılar. Birçok dostumuz bu saldırıya kısa sürede tepki gösterdi. Yanımızda olduklarını açıkladı. Bizim yanımızda olan herkese teşekkürü borç bilirim. Yalnız bu konuda yapılacakların bununla sınırlı olmadığını da belirtmek isteriz. Tüm dostlarımızdan FETÖ ile mücadelemizde verdikleri desteğin devamı olarak, ülkelerinizdeki FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarını ve diğer kuruluşları temizlemelerini, okulları Maarif Vakfımıza devretmelerini bekliyor, bu hain yapılanma karşısında uyanık ve tedbirli olmanız gerektiğini de önemle belirtiyorum.”

Haberin Devamı

ÜYE ÜLKELER ARASINDA İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Erdem, enstitüyle ilgiliyse şunları söyledi:

“Enstitümüzün, gelecekte insanlarımıza daha iyi bir eğitim imkânı sağlamak ve müşterek refah seviyemizi yükseltmek suretiyle, İzmir Anlaşması’na canlılık ve hayatiyet kazandıracağından şüphemiz yok. Enstitü, öncelikle bölgesel özellikleri yansıtan eğitim programları geliştirmeyi, eğitimin her kademesinde eğitim kurumları arasında işbirliğini teşvik etmeyi, bölge dillerinde öğretim etkinliklerini desteklemeyi, öğretmenler için ortak hizmetiçi eğitim programları düzenlemeyi ve edebiyat, tarih, coğrafya eğitimi alanlarında üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Ülkemizin saygın bilim adamlarından Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci’yi EİT Eğitim Enstitüsü Başkanlığı’na aday olarak gösteriyoruz.”

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!