Eğitimde 100’üncü yıl etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde 100’üncü yıl etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 12:49

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapılacak faaliyetleri kamuoyuyla paylaşmak ve görünürlüğünü artırmak amacıyla "yuzuncuyil.meb.gov.tr" sitesini erişime açtı.

Haberin Devamı

Sitede cumhuriyet kazanımlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikler, yarışmalar, sempozyumlar, çalıştaylar, sanatsal ve kültürel faaliyetler  ve 100’üncü yıl için oluşturulan sanat galerisi gibi farklı sayfalar da yer alacak. Cumhuriyet'in 100’üncü yaşına özel yapılacak etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası ve yıl içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Millî Mücadele kahramanları ve vatan sevgisini konu alacak şekilde planlandı.

KUTLAMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU
100’üncü yıl kutlamaları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. MEB, tören ve etkinlik programlarının hazırlanıp uygulanması için il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilciliklerinde kutlama komisyonları oluşturdu. Bu kapsamda; üniversiteler, kamu kurumlarının iş birliğiyle hazırlanan cumhuriyetin 100’üncü yaşına özel etkinliklerde cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele kahramanları, istiklal, istikbal, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması konularını ele alan faaliyetler düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!