Eğitimciler makam koltuğu yaktı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimciler makam koltuğu yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 10:15

İzmir’de, bazı sendika temsilcileri, şube müdürlerinin öğretmenleri Eğitim Bir- Sen’e üye yapmaya çalıştığını öne sürdü. Makam koltuğunu yakarak bu durumu protesto etti.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının temsilcileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 25 kişi Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne toplandı. ‘Yandaş sendika temsilciliği’ yazılı pankart açarak sloganlar attılar. Şube müdürlerinin, öğretmenleri Eğitim Bir- Sen’e üye yapmaya çalıştığını öne süren eğitimciler, bunu müdürlük önünde makam koltuğu yakarak protesto etti.

Türk Eğitim- Sen 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, şöyle konuştu:

Suç duyurusunda bulunacağız

“Şube müdürleri okulları gezerek öğretmenleri Eğitim Bir- Sen’e üye yapmaya çalışıyor. Yaşananlar endişe verici. Yetkililer problemleri çözmek yerine enerji ve gayretleri başka işlere kaydırıyorlar. Geçtiğimiz hafta Bornova’da bir meslek lisesinde şube müdürü F.Y. ve sendika temsilcisi olduğunu söyleyen O.T. birlikte üye çalışması yaparken görüntülendi. Bu durum tutanak altına alındı. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral olayla ilgili bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İdare tarafından soruşturma başlatılması için Bornova Kaymakamlığı’na dilekçe vereceğiz. Bizler üye çalışmalarını yaparken bir takım insanların emek hırsızlığı yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Okul temsilcilerimiz ve sendikamızın her üyesi bu konuda çok hassas davranacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!