Güncelleme Tarihi:
Organizasyon kapsamında Türkçe, matematik, fen bilgisi ve okul öncesi dersler için tasarlanan materyaller tanıtıldı. Minik öğrencilere yönelik kurulan oyun sınıflarında palyaçolar çocukları eğlendirirken, üniversiteliler küçüklerle yakından ilgilenerek bilgi aktarımında bulundu.
Türkiye önemli mesafe alıyor
Şenlikte bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, milli gelirlerinin yüzde 3’ünü bilime ayıran ülkelerin küresel güç olarak adlandırıldığını anlatarak şöyle dedi:
"Umarım ülkemizde de bu seviyelere ulaşılacak. Gidişat son derece güzel ve önemli. Türkiye’de iktisadi anlamda çok önemli mesafeler kat ediliyor.
Yüz nakilleriyle dünyada adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan’la ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum. Akademik ziyaret için gittiğim küçük bir Doğu Afrika ülkesinde ‘Bizden ne istiyorsunuz’ diye sorduğumuzda, ‘Bize Ömer Özkan’ı getirir misiniz’ dediler. Bugün dünyanın her yerinde adımızı duyuran başarılara imza attık. Biliniz ki eğitim ordusunu yetiştirecek eğitim fakültesinin niteliklerinin yükselmesi, başarıların peş peşe gelmesi bizim yüksek idealimize çok önemli katkı sağlayacak."
Çağdaşlığın yolu bilim
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman da bir toplumun kalkınması ve gelişmesinde bilim ve sanatın rolünün önemine değinerek, şunları söyledi:
"Günümüzde çağdaş kalabilmenin yolu bilimden geçer. Toplumun ürettiği bilimi sanat ve teknolojiye dönüştürmek, kalkınmanın olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bugün 6’ncısını düzenlediğimiz bilim ve sanat festivali ile gençlerimizle, gençlerimizi yetiştirecek öğretmen adaylarımızla, bilim ve sanat şuurunun gelişmesini amaçlıyoruz."
5 bin öğrenci katılacak
Yaklaşık 5 bin öğrencinin şenliğe katılmasını beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, şöyle devam etti:
"Okul öncesinden lise düzeyine kadar okullarımız şenliği ziyaret edecek. Şu an randevu verdiğimiz 5 bin öğrenci var. Diğerlerine de gezme imkanı sağlayacağız. Amacımız bilim ve sanat şuurunun, bilincinin küçük yaşlardan itibaren geliştirilmesi, çocuklarımızda bu duygunun oluşmasıdır. Çünkü onlar yarının bilim adamları olacaklar"
Konuşmaların ardından, 2012 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası ‘Hopes, Talents, Masters’ klasik piyano yarışmasında ikincilik ödülü alan 11 yaşındaki 5’inci sınıf öğrencisi Elif Işıl Karakaş piyano resitali sundu. Şenliğe Akdeniz Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da gösterileriyle katıldı.